Empreses

Naturgy avança cap a la paritat amb dues noves conselleres

L'energètica era una de les més endarrerides de l'Ibex-35 amb només una dona en el seu Consell d'Administració

zentauroepp46767243 graf7906  madrid  30 01 2019   el presidente de naturgy  fra190130121307

zentauroepp46767243 graf7906 madrid 30 01 2019 el presidente de naturgy fra190130121307 / Emilio Naranjo

1
Es llegeix en minuts
Sara Ledo

El Consell d’Administració de Naturgy ha aprovat el nomenament d’Isabel Estapé  i Lucy Chadwick com conselleres dominicals per Criteria i GIP, respectivament. L’energètica avança, així, cap a la paritat amb un 25% de dones en un consell que manté un total de 12 membres.

Naturgy era fins al moment una de les companyies més endarrerides de l’Ibex-35 quant a dones en el seu màxim òrgan de govern, amb l’única presència femenina d’Helena Herrero com a consellera independent. Amb el nomenament d’Estapé i Chadwick, aprovat aquest dilluns en una sessió telemàtica, s’incrementarà el pes de la dona en la companyia.

Les dues noves conselleres seran membres de la Comissió d’Auditoria i Control. Aquest moviment implica la sortida dels consellers dominicals Enrique Alcántara i Scott Stanley, per la qual cosa es manté en 12 el nombre de membres del conjunt del consell i passen d’una a tres les dones que formen part del mateix. És a dir, la dona tindrà un pes del 25%.

Isabel Estapé, llicenciada en Ciències Econòmiques i Empresarials amb Excel·lent Cum Laude, per la Universitat Barcelona, és membre del Consell d’Administració de Criteria Caixa des de desembre de 2013. En l’actualitat és professora de l’assignatura d’Introducció a l’Economia Financera a la Facultat de Dret de la Universitat Complutense de Madrid.

Lucy Chadwick, llicenciada en Psicologia per la Universitat d’Exeter, forma part de l’alta direcció de GIP. Anteriorment va ser directora general de l’Àrea Internacional i de Medi Ambient del Departament de Transport del Regne Unit, on va desenvolupar la seva carrera professional durant 12 anys i va ocupar diferents llocs de responsabilitat.

Avenç del dividend

Notícies relacionades

A més d’aquests nomenaments, Naturgy ha donat llum verda al dividend a compte de 0,593 euros bruts a càrrec de l’exercici 2019, que es farà efectiu el 25 de març. El Consell d’Administració de l’empresa ha pres aquesta decisió, que s’havia de prendre a la Junta General d’Accionistes prevista per a aquest dimarts, però que s’ha hagut d’ajornar per l’estat d’alarma. 

Per evitar que la crisi sanitària «afecti negativament» els seus prop de 70.000 accionistes, Naturgy ha activat la quantitat prevista. No obstant, quan se celebri la Junta General d’Accionistes, de moment posposada ‘sine die’, se sotmetrà a aprovació els 0,010 euros com a dividend complementari que queden pendents respecte a la proposta original de 0,603 euros.