DESMENTIMENT D'UN FALS RUMOR

L'assegurança d'automòbil continua cobrint qualsevol sinistre de trànsit durant l'estat d'alarma

La patronal de les companyies aclareix que la protecció continua vigent encara que es condueixi fora dels casos de necessitat

zentauroepp51370880 grafcva537  tibi  alicante   14 12 2019   imagen de uno los 191214124029

zentauroepp51370880 grafcva537 tibi alicante 14 12 2019 imagen de uno los 191214124029 / Manuel Lorenzo

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La patronal de les companyies d’assegurances espanyoles, Unespa, ha aclarit aquest dilluns que les proteccions que ofereix l’assegurança de l’automòbil, tant en la seva modalitat a tercers com en la resta de garanties, no es veuen modificades per l’estat d’alarma decretat pel Govern davant de la crisi del coronavirus.

En un comunicat, Unespa surt al pas de les «falses notícies» que qüestionaven la cobertura oferta en aquesta situació excepcional, i afirma que les companyies d’assegurances continuaran fent-se responsables d’assistir i cobrir els accidents de trànsit que es produeixin durant aquests dies.

«L’assegurança de l’automòbil et protegeix també durant l’#EstadoDeAlarmaNacional. Tant l’assegurança a tercers com el de tot risc. #StopBulos Ajuda’ns a difondre-ho. Gràcies. #EducaciónFinanciera», ha anunciat la patronal a través de les seves xarxes socials.

Solvència per fer front a la crisi

Unespa remarca, a més, que la indústria de l’assegurança espanyola compta amb un nivell de solvència elevat, que supera en 2,4 vegades els requisits que estableix la normativa, una circumstància que li permet fer front al context perfilat per la pandèmia del coronavirus.

Notícies relacionades

Després de la declaració del Govern del cap de setmana passat, les companyies d’assegurances han desplegat protocols d’actuació per mantenir l’atenció als assegurats, continua la patronal, que recomana contactar-hi sempre de forma telemàtica a fi d’«ajudar a delimitar la propagació del virus».

L’Associació Nacional de Víctimes d’Accidents i Responsabilitat Civil (Anava-RC) també condemna la difusió de notícies que «no ajuden a mantenir la calma», i insisteix que «una cosa són les sancions administratives per la conducció fora dels casos de necessitat i una altra, la vigència de l’assegurança obligatòria». Extrem en el qual incideix Reclamador.es: «Les assegurances mantenen els seus serveis als assegurats davant de la crisi sanitària del coronavirus».