DECISIÓ EXTRAORDINÀRIA

La Reserva Federal dels EUA baixa els tipus a zero pel coronavirus

1
Es llegeix en minuts
Idoya Noain

La Reserva Federal dels Estats Units ha fet aquest diumenge un altre pas extraordinari d’emergència  davant de la crisi del coronavirus i ha retallat els tipus d’interès fins a deixar-los pràcticament a zero. Quedaran en una forquilla d’entre 0 i 0,25%, que l’organisme espera mantenir «fins que tingui confiança que l’economia ha trampejat els esdeveniments recents».

A més, el banc central nord-americà ha anunciat una altra sèrie de mesures d’emergència per provar de protegir l’economia, incloent un programa de compra de 700.000 milions de dòlars en bons en «els pròxims mesos».

Notícies relacionades

«El brot de coronavirus ha danyat comunitats i alterat l’activitat econòmica a molts països, incloent els EUA», ha dit l’organisme en el seu comunicat, en el qual estima que «els efectes del coronavirus tindran pes en l’activitat econòmica a curt termini i presenten riscos per a les perspectives econòmiques».

En roda de premsa, el president Donald Trump s’ha declarat «molt feliç» per la decisió. «Són notícies fenomenals», ha dit el president, que havia sigut exigint a la Reserva Federal més agressivitat i havia fins i tot recordat la seva autoritat per acomiadar el president de l’organisme, Jerome Powell.