infecció

Aena registra un cas de coronaviurs al Prat

El gestor aeroportuari assenyala que no afectarà el funcionament de l'aeroport

La infraestructura mantindrà en funcionament el 50% dels vols nacionals

zentauroepp52514666 el prat 27 02 2020 sociedad llegada de vuelos desde milan et200227134233

zentauroepp52514666 el prat 27 02 2020 sociedad llegada de vuelos desde milan et200227134233 / ELISENDA PONS

1
Es llegeix en minuts
Max Jiménez Botías

Aena ha registrat un cas de Covid-19 a l’Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-el Prat. Es tracta d’un professional que fa treballs administratius de recolzament als serveis mèdics i no desenvolupa assistència ni a personal de l’aeroport ni a persones usuàries de la infraestructura, segons ha comunicat el gestor aeroportuari aquest diumenge. La presència d’aquest cas no impedirà el funcionament de l’aeroport d’acord amb les directrius establertes en el decret d’estat d’alarma.

Segons Aena, s’espera que continuïn funcionant el 50% dels vols nacionals, tal com estableix el decret, si bé el Ministeri de Foment ha de determinar com es duu a terme aquesta limitació, ja que, en principi no tindran la mateixa restricció les destinacions insulars que altres destinacions amb menors freqüència.

Protocol activat

Una vegada conegut el cas de coronavirus, s’ha activat el protocol per identificar les persones que hagin pogut mantenir-hi contacte. Així mateix, s’està procedint a una neteja «especial» (esterilització) de les zones on desenvolupa la seva tasca professional.

'Coronavirus avui'

Subscriu-te a la nostra newsletter per conèixer tota l'actualitat i la informació pràctica sobre el desenvolupament de la pandèmia i les seves repercusions

Aena ha comunicat que manté contacte permanent i coordinació amb les autoritats sanitàries espanyoles i amb els treballadors i els seus representants. La persona afectada va estar per última vegada a l’edifici Bloc Tècnic el 6 de març passat, quan encara era asimptomàtic, si bé fins avui Aena no ha tingut coneixement del seu diagnòstic. El gestor aeroportuari ha posat en marxa mesures de control com la identificació de totes les persones que han tingut contacte directe amb ell en el lloc de treball, per informar-los de la situació.

Notícies relacionades

El personal d’Aena al Prat té previst iniciar el treball no presencial per a tots els càrrecs en què sigui possible dilluns 16 de març. 

Per implantar el treball no presencial Aena està reforçant la connexió de banda ampla per a l’accés remot als seus servidors, en previsió de l’augment del nombre de persones teletreballant, i facilitats per a l’ús de dispositius mòbils i portàtils.