mesures contra el virus

Coronavirus: Brussel·les promet «flexibilitat» amb els dèficits

La Comissió Europea també assegura que hi haurà ajuts públics

European Commission President Ursula von der Leyen speaks during the presentation of the European Commission’s data/digital strategy in Brussels, Belgium February 19, 2020.  REUTERS/Yves Herman

European Commission President Ursula von der Leyen speaks during the presentation of the European Commission’s data/digital strategy in Brussels, Belgium February 19, 2020. REUTERS/Yves Herman / YVES HERMAN (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts

La presidenta de la Comissió EuropeaUrsula von der Leyen, ha promès aquest divendres als estats membres la «màxima flexibilitat» que permeten les regles europees pressupostàries i sobre ajuts públics amb l’objectiu que «se sentin còmodes» d’adoptar les mesures necessàries a nivell nacional per aturar les conseqüències del brot de coronavirus.

En una roda de premsa, l’alemanya ha assegurat que l’impacte econòmic del virus serà «temporal» però és necessari «treballar junts» perquè sigui «com més curt i limitat possible».

«Cal animar els estats membres i cal fer que se sentin còmodes per adoptar les mesures necessàries per recolzar els sectors més afectats», ha recalcat Von der Leyen. «Perquè això passi, els donem la garantia que donarem la màxima flexibilitat en els ajuts d’Estat i les normes del Pacte d’Estabilitat i Creixement», ha afegit.

Notícies relacionades

L’Executiu comunitari ha presentat un paquet de mesures econòmiques per «gestionar la situació d’avui». És, en paraules de Von der Leyen, un conjunt «important» d’accions, però ha advertit que «la situació evoluciona molt ràpid».

«Estem llestos per fer tot el que siguin necessari per ajudar els europeus i les economies europees», ha emfatitzat la cap de l’Executiu comunitari en anglès, francès i alemany.