DISTRIBUCIÓ FARMACÈUTICA

Cofares va assolir ingressos rècord de 3.428 milions el 2019

La cooperativa de distribució de medicaments va assolir una quota de mercat nacional del 28%

cofares

cofares / Lorenzo Durán

1
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso
Eduardo López Alonso

Periodista @Elabcn

ver +

La distribuïdora farmacèutica Cofares va tancar l’últim exercici fiscal amb una xifra d’ingressos rècord de 3.428 milions d’euros, cosa que va suposar un 3,2% més que la comptabilitzada el 2018. El benefici abans d’impostos es va incrementar un 26,2% el 2019, fins als 15,4 milions d’euros, després d’invertir 16 milions, un 84,8% més que un any abans. 

La firma, presidida per Eduardo Pastor, va anunciar que inicia el 2020 amb una nova identitat corporativa per «connectar necessitats, productors i persones». L’objectiu és millorar la imatge de la firma en un context d’elevada competència, tant d’altres cooperatives com de grans firmes internacionals. 

Notícies relacionades

Cofares va assolir l’any passat una quota de mercat espanyol del 28%, més d’un punt percentual per sobre de la registrada un any enrere. El benefici abans d’impostos de tota la seva activitat al marge de la distribució va créixer un 225% el 2019 i representa, aproximadament, un terç del total de beneficis.

La cooperativa està immersa en un gir estratègic i la seva aposta per la creació d’ocupació, que en l’últim exercici va créixer un 4%, fins als 2.500 professionals.