DESPRÉS DE L'EXPLOSIÓ A IQOXE

Ampli seguiment de la primera vaga general de la petroquímica de Tarragona

Els treballadors reclamen més seguretat i millor informació en cas d'emergència

manifestacion-petroquimica / periodico

1
Es llegeix en minuts
Agencias

El sector petroquímic de Tarragona viu aquest dimecres la seva primera vaga general. Uns 11.000 treballadors han sigut convocats per CCOO i UGT a parar la seva activitat per reclamar més seguretat a les empreses arran de l’explosió a l’empresa Iqoxe del 14 de gener passat. Els treballadors també demanen a les administracions una millor informació en cas d’emergència.

La vaga ha començat les 4.30 de la matinada i durarà 24 hores. A les set de la tarda està prevista una manifestació pel centre de Tarragona oberta a la ciutadania. Començarà a la plaça de la Imperial Tarraco, davant de la seu de l’Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT), i acabarà davant de la Delegació de la Generalitat sota el lema ‘Volem seguretat, informació i coordinació’.

Notícies relacionades

El sindicat CCOO ha assegurat en un primer comunicat que el seguiment de l’atur és del 100%. «La vaga ja es pot considerar històrica», assenyala el sindicat que apunta que ara per ara no s’han produït incidències destacables i que els serveis mínims funcionen amb normalitat.

Aquesta és la primera vaga general de la història de la petroquímica i se celebra sota el lema ‘Per una petroquímica forta, més seguretat i menys precarietat’.  El secretari general de CCOO de Catalunya, Javier Pacheco, i el secretari del mateix sindicat d’Indústria estatal, Agustín Martín, hi participen des de primera hora en diversos piquets informatius.