EMPRESES

Borges guanya 20 milions, el 33% més malgrat ingressar el 15,8% menys

La firma impulsa iniciatives d'integració vertical per gestionar les explotacions agrícoles que proveeixen de matèria primera a la marca

dsc 6003

dsc 6003 / Jerome Rens

1
Es llegeix en minuts

Borges International Group va guanyar 20 milions d’euros al seu últim exercici fiscal, que va tancar el mes de maig passat, el 33% més que el 2018, malgrat que la seva facturació va caure el 15,8%, fins als 690 milions. En un comunicat, el grup català ha justificat els resultats per la seva estratègia de concentració en negocis de més valor afegit i per la reducció dels preus de les matèries primeres que comercialitza el grup, com l’oli d’oliva, les nous o les ametlles.

Els mercats internacionals ja suposen un 72% de la facturació de la companyia, 4,5 punts percentuals més que el 2018. I és que Borges ja comercialitza els seus productes a 116 països, a través de les seves oficines i filials comercials a Espanya, els Estats Units, França, Itàlia, Rússia, el Brasil, l’Índia, la Xina, Singapur i Tunísia.

Borges va vendre al seu últim exercici fiscal 331.000 tones de productes, un 47% dels quals olis d’oliva, mentre que la fruita seca va suposar el 26% del total. Borges International Group compta amb 1.133 empleats, opera 11 plantes industrials a cinc països i disposa de 15 oficines comercials a deu països.

Notícies relacionades

El mes de setembre passat el grup va inaugurar una planta extractora d’olis de llavors amb instal·lacions associades a aquesta activitat en què va invertir 10 milions d’euros. D’altra banda, el 94 % de l’energia elèctrica que consumeixen les fàbriques de Borges a tot el món prové ja de fonts d’energia renovables. 

La divisió Borges Agricultural & Industrial Nuts (BAIN) és un exemple d’integració vertical de l’activitat de la multinacional. Gestiona directament les explotacions agràries que proveeixen de producte a la firma. En el cas de la producció de les noves plantacions d’ametllers, Borges informa d’haver obtingut collites superiors a les previstes. BAIN gestiona un total de 2.519,5 hectàrees situades a Califòrnia, Portugal i Espanya, les quals inclouen 144 hectàrees del Proyecto Pistacho BAIN fruit de la cooperació vertical amb productors, oferint una alternativa per a la millora de la renda agrària, projecte que el 2022 es preveu assolirà 350 hectàrees, amb més de 50 productors adherits procedents de les províncies d’Osca, Lleida i Tarragona.