CONSUM

L'ANAE i Selectra llancen la seva quarta compra col·lectiva d'energia

Asseguren que ofereix estalvis de fins a 180 euros a l'any

Una bombeta encesa.

Una bombeta encesa. / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts

L’Associació Nacional d’Estalvi i Eficiència Energètica (ANAE) i Selectra han fet efectiva la seva quarta compra col·lectiva d’energia, després d’haver ofert, en les tres edicions anteriors, estalvis per al consumidor de fins a 180 euros a l’any. Les iniciatives anteriors han comptat amb un total de més de 75.000 inscrits i, només l’any passat, l’estalvi total aconseguit per als qui van contractar en la compra col·lectiva va ser de més de mig milió d’euros, segons van informar el comparador i l’associació.

La compra inclou ofertes de llum i gas. En les iniciatives anteriors, el 62,5% dels inscrits es van interessar en l’oferta de llum, mentre que el 37,5% es va decantar per una oferta de gas o dual –la que inclou llum i gas.

En el cas de la llum, el 58,4% va sol·licitar una tarifa amb el mateix preu per a tot el dia, mentre que el 35,9% va mostrar interès per una tarifa amb discriminació horària. Respecte del gas, el 58,5% es va interessar per la tarifa 3.1, dirigida a persones que tenen un consum anual inferior a 5.000 kilowatts l’hora (kWh). La resta d’interessats, el 41,5%, es va decantar per la tarifa 3.2.

Notícies relacionades

Les comunitats autònomes amb més interessats van ser Andalusia i la Comunitat de Madrid, seguides de la Comunitat Valenciana, Catalunya i Castella i Lleó.

Els consumidors es podran apuntar a la iniciativa de manera gratuïta i sense compromís a la pàgina web club.selectra.es, on indicaran en quin subministrament volen estalviar: llum, gas o tots dos. Així, quan estigui constituït el grup de compra, l’ANAE i Selectra negociaran amb les companyies per seleccionar les ofertes d’electricitat i de gas que ofereixin unes millors condicions.

Temes:

Consum Energia