FARMACÈUTIQUES

Esteve compra a Ardian la farmacèutica alemanya Riemser

1
Es llegeix en minuts

Esteve va anunciar aquest dimecres que ha adquirit el 100% de la farmacèutica alemanya Riemser al grup d’inversió Ardian, amb la qual cosa potencia el seu perfil de farmacèutica especialitzada, ja que el 60% de les seves vendes dependran de productes propis. Amb prou feines unes setmanes després d’anunciar la venda de la seva divisió de genèrics a la japonesa Towa Pharmaceutical per 320 milions d’euros, la farmacèutica catalana ha anunciat la compra d’aquesta companyia alemanya, si bé no ha donat a conèixer els detalls de la transacció.

Esteve ha destacat que l’operació li donarà «més presència als mercats farmacèutics europeus més importants i una cartera de productes propis especialitzats i d’ús hospitalari». Amb seu a Berlín (Alemanya), Riemser té presència directa a Alemanya, el Regne Unit, França i Espanya, i és present a gairebé 50 països a través d’aliances amb tercers.

Més del 80% de les vendes de Riemser procedeixen del canal hospitalari, a través del qual ofereix tractaments especialitzats i una àmplia gamma de fàrmacs en àrees terapèutiques nínxol, amb què Esteve aspira a reforçar-se en el mercat hospitalari. En concret, Riemser explica amb una gamma de productes que engloba específicament fàrmacs amb recepta per tractar greus malalties en les àrees terapèutiques d’oncologia, infectologia, neurologia, cardiologia, dermatologia i reumatologia, així com per tractar la tuberculosi, l’obesitat i la hiperhidrosi axil·lar primària, i la seva cartera es completa amb productes sanitaris i suplements alimentaris.

El conseller delegat d’EsteveStaffan Schüberg, ha assegurat que aquesta adquisició contribuirà «de manera rellevant en l’avenç en el seu pla estratègic per fer d’Esteve una companyia farmacèutica molt més internacional amb producte propi i en l’àmbit de la medicina especialitzada».

Notícies relacionades

Fundada el 1992, el 2012 Riemser va ser adquirida per Ardian, amb l’objectiu de centrar el seu negoci en l’àmbit de la medicina especialitzada i expandir la companyia a nivell internacional.

L’operació de compra de Riemser per part d’Esteve preveu tancar-se durant el primer trimestre del 2020, i les parts han acordat no revelar cap detall de la transacció. En nom de la companyia alemanya, el seu conseller delegat, Konstantin von Alvensleben, ha assegurat: «Junts explotarem els nostres punts forts i aprofitarem el nostre perfil com a companyia farmacèutica especialitzada europea amb productes propis i de l’àrea hospitalària per continuar augmentant la nostra presència internacional i expandint el negoci».