15 milions d'inversió

XPO ocupa una nova plataforma logística a Castellbisbal

El nou centre, construït per Montepino, disposa de 104 molls de càrrega i descàrrega

xpologistics castellbisbal

xpologistics castellbisbal

2
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso
Eduardo López Alonso

Periodista @Elabcn

ver +

XPO Logistics, proveïdor líder mundial de solucions de transport i logística, va presentar aquest dimecres oficialment la construcció del seu nou centre de transport i distribució a Castellbisbal (Vallès Occidental), que suposarà una inversió de l’ordre dels 15 milions d’euros. El nou centre comptarà amb 13.000 metres quadrats de superfície, i duplicarà l’espai d’XPO per als serveis de distribució i transport de càrrega parcial en aquesta localitat i expandirà el seu espai d’emmagatzemament a Catalunya.

El centre està finançat i construït per la promotora Montepino Logística, firma especialitzada en la construcció d’infraestructures d’aquest tipus, clau en mà, i estarà equipat amb 104 molls de càrrega i descarrega, cosa que el converteix en la plataforma de càrrega i descàrrega d’XPO amb més nombre de molls a la península Ibèrica. El seu disseny compleix els més alts estàndards de qualitat que estableix la certificació energètica LEED amb un consum d’energia 100% renovable, igual com tots els centres d’XPO a Espanya.

Massimo Marsili, director general, transport-Iberia a XPO Logistics, va assenyalar que la nova infraestructura permetrà a la seva companyia ampliar la xarxa de serveis de transport i distribució a Catalunya, «amb capacitat addicional per gestionar creixement i afrontar els pics de demanda». La ubicació de la plataforma logística, a prop dels centres de subministrament habituals d’XPO a la zona permetrà crear sinergies i elevar les perspectives de negoci generals del grup. 

Notícies relacionades

Una vegada aquest centre estigui finalitzat el 2021, XPO comptarà a Catalunya amb una superfície total de 123.000 metres quadrats concentrats en 10 centres de transport i recepció de mercaderies, i oferirà serveis a més de 1.800 clients. La companyia és líder en el ram de paleta a Espanya, amb 60 centres que gestionen el transport de més de quatre milions de palets a l’any. En una de les firmes de logística que més ha recolzat l’ús del megacamió a Espanya. 

XPO és un dels deu proveïdors globals més grans de solucions per a la cadena de subministrament, incloent entre els seus clients algunes de les principals empreses del món. La companyia compta amb una xarxa altament integrada de persones, tecnologia i recursos materials a 30 països, amb aproximadament 100.000 empleats i 1.531 delegacions. XPO utilitza la seva xarxa per gestionar enviaments de més de 50.000 clients. La seu social d’XPO es troba a Greenwich, Connecticut (EUA), i la seu central a Europa a Lió, França. La companyia gestiona la major part de les seves operacions a Europa a través de la seva filial, XPO Logistics Europe. Les accions restants continuen cotitzades sota el símbol ‘XPO’ a Euronext Paris.