trenca la seva tendència a la baixa

La bombona de butà puja gairebé un 5% a partir d'avui

El preu se situa en els 12,74 €, davant els 12,15 que costava

butano

butano

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El preu mitjà de la bombona de butà de 12,5 quilograms pujarà un 4,86% a partir d’aquest dimarts, i se situarà als 12,74 euros, davant els 12,15 euros que costa actualment, segons una resolució publicada ahir alButlletí Oficial de l’Estat (BOE).

Aquest increment es deu a la pujada de la cotització internacional de la matèria primera (+35,3%), així com dels nolis (+5,3%), i a la depreciació de l’euro davant el dòlar (0,6%) respecte al bimestre anterior.

De no aplicar-se la limitació de variació del preu establerta en la normativa vigent –situat tant a l’alça com a la baixa en un 5%– la pujada hauria sigut del 12%.

Cinc baixades seguides

Aquesta pujada en el preu de la bombona del butà serà la primera des de començaments del 2019, després que al llarg d’aquest any s’haguessin encadenat cinc baixades consecutives.

El preu regulat afecta les bombones de butà que més comunament utilitzen les llars, envasos amb càrrega igual o superior a vuit quilograms i inferior a 20 quilos. Prop de vuit milions de persones utilitzen la bombona de butà a Espanya.

Per la seva part, els preus de venda del GLP canalitzat registraran per a un consumidor tipus (500 kg) un encariment en la seva factura després d’impostos d’un 4,8% respecte als preus en vigor.

Notícies relacionades

Aquest increment es deu a la pujada respecte al mes anterior de la cotització internacional del propà (+11,3%) i del butà (+10,8%), així com de l’increment de preu dels nolis (+14,9%).

A partir d’aquest dimarts, el terme variable de la tarifa de venda del GLP per canalització per a usuaris finals, abans d’impostos, tindrà un valor de 72 cèntims d’euro per quilogram.

Temes:

Preus