indústria

Fagor inverteix 55 milions en una planta a Bergara

La nova instal·lació produirà alumini a baixa pressió i generarà 220 llocs de treball

zentauroepp37202319 econom a factoria fabrica de fagor edesa cna group191118162005

zentauroepp37202319 econom a factoria fabrica de fagor edesa cna group191118162005

1
Es llegeix en minuts

Fagor Ederlan Group ha inaugurat aquest dilluns a Bergara (Gipuzkoa) una nova planta d’alumini a baixa pressió, que compta amb 220 empleats i en la qual la cooperativa ha invertit 55 milions d’euros per al seu desenvolupament complet. El ‘lehendakari’, Iñigo Urkullu, i la consellera de Desenvolupament Econòmic, Arantxa Tapia, han presidit l’acte d’inauguració d’aquestes instal·lacions, al qual han assistit també nombrosos representants de l’àmbit empresarial, entre ells el president de la Corporació Mondragón, Iñigo Ucín, i el president i el director general de Fagor Ederlan, Aitor Axpe i Juan Mari Palencia, respectivament.

La nova factoria, que ocupa l’espai de l’antiga Geyser Gastech, està especialitzada en la fabricació de components de suspensió en alumini a baixa pressió i fabricarà anualment 1,7 milions de peces per proveir les marques d’automòbil prèmium del mercat, com BMW, Daimler i Jaguar LandRover, ha informat Fagor Ederlan en un comunicat.

La nova fàbrica de Bergara és la «planta icona» en desenvolupament tecnològic en alumini baixa pressió d’aquest grup empresarial, juntament amb les seves altres tres plantes bessones en actiu, una a Mèxic, una altra a la Xina i una altra a Arrasate (Gipuzkoa).

Exemple de transformació

Notícies relacionades

Urkullu ha posat com a exemple de transformació Fagor Ederlan, empresa que davant de la crisi de la indústria i el sector de l’automoció respon amb inversió, innovació, internacionalització i la nova indústria del futur. «Sou un exemple de transformació en positiu», ha recalcat. El director general de Fagor Ederlan, per la seva banda, ha remarcat la capacitat d’adaptació d’aquesta firma, que ha sabut respondre a les exigències de clients com BMW i Mercedes en un sector com el de l’automòbil, que es troba en «plena transformació».

El Grup Fagor Ederlan compta actualment amb més de 4.500 empleats –2.500 d’ells a Gipuzkoa– i 18 plantes productives repartides en cinc països: 11 a Espanya (10 a Euskadi i una a Navarra), dos a Mèxic, dos al Brasil, dos a la Xina i una a Eslovàquia. Aquest grup cooperatiu va facturar 657 milions d’euros el 2018 i maneja una previsió de tancament de vendes per a aquest any de 700 milions, la qual cosa suposa un increment del 6%. A més, per al 2020 espera superar els 750 milions d’euros.