enquesta

El 80% d'empresaris i autònoms tenen dificultats per trobar personal qualificat

Una consulta de la Cambra de Comerç de Barcelona revela que el 44% dels enquestats afirmen que hi ha determinats llocs de treball que es queden sense cobrir

laboratorio

laboratorio

1
Es llegeix en minuts

Gairebé el 80% delsautònoms empresaris consultats per la Cambra de Comerç de Barcelona tenen dificultats per trobar personal qualificat i el 44% considera que hi ha determinats llocs de treball que no es poden cobrir.

Segons una enquesta duta a terme per l’entitat, només un 10% d’empresaris opinen que no hi ha dificultats per trobar personal qualificat.

El president de la Cambra de Barcelona, Joan Canadell, ha mostrat la seva «preocupació» amb els resultats de la consulta quan a Catalunya hi havia un atur juvenil del 28% el 2018.

Tot i que les dades de l’Enquesta de Població Activa (EPA) del tercer trimestre del 2019 situen l’atur juvenil en el 24%, la qual cosa suposa una lleugera millora, encara està molt lluny de la mitjana global de l’atur a Catalunya (10,9%).

La Cambra considera que cal adaptar els cicles formatius a les necessitats més canviants dels mercats, tant a nivell sectorial com territorial. 

Notícies relacionades

«Ens hem d’avançar a les demandes dels pròxims 5 o 10 anys per formar els joves», ha dit Canadell, que ha afegit que, a través de la formació dual, haurien de fer pràctiques remunerades en les empreses com més aviat millor del cicle formatiu.

També ha apostat per potenciar la relació universitat-empresa per tal que la universitat conegui les necessitats del teixit empresarial i l’empresa sigui conscient del que s’està investigant i desenvolupant a les universitats i centres d’investigació.