sector aeri

IAG controla el 66% del mercat domèstic amb Air Europa

Willie Walsh, conseller delegat, anuncia que es jubilarà en els pròxims dos anys

iberia

iberia

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La suma de totes les aerolínies pertanyents al grup International Airlines Group (IAG) a Espanya (Iberia, Vueling i Air Europa) copen el 66% del mercat domèstic d’aerolínies a Espanya, segons va explicar el hòlding en una trobada amb analistes durant la celebració del seu dia de l’inversor, en què va insistir que el mercat de transport aeri internacional espanyol és «molt competitiu».

El hòlding aeri considera que la xarxa de destinacionsd’Air Europa, aerolínia anteriorment pertanyent al Grup Globalia i de la qual va anunciar la seva adquisició dilluns passat, és «complementària» a la d’Iberia tant a Espanya, com a Europa o Sud-amèrica, els tres mercats on les dues companyies centren les operacions des de Madrid.

IAG va insistir que l’adquisició d’Air Europa no suposarà un canvi important al mercat que ja és «molt competitiu». Així, segons els seus càlculs el pes del hòlding a Espanya després de les adquisició d’Air Europa passaria del 17% al 19% (8% de Vueling, 7% d’Iberia, 2% de British Airways i 2% d’Air Europa). Davant això Ryanair tindria un quota del 22%, davant el 10% d’EasyJet, o el 8% de Vueling.

Segons dades d’IAG en els vols interns d’Espanya, la seva quota s’ampliarà del 52% al 66% després de la incorporació de les operacions d’Air Europa (21% d’Iberia, 14% d’Air Europa i 31% de Vueling), mentre que en els desplaçaments de Madrid, on IAG inclou els viatges amb l’AVE, la seva quota s’incrementarà del 26% al 37% (22% d’Iberia, 4% de Vueling i 11% d’Air Europa).

El conseller delegat d’IAG, Willie Walsh, ha explicat a més que l’aeroport de Madrid té capacitat per créixer perquè compta amb capacitat sobrant. Respecte a les connexions entre Europa i Hispanoamèrica (sense incloure el Carib), IAG afirma que després de l’adquisició el seu pes en aquest corredor ascendirà fins al 26%, gràcies als set punts percentuals que afegirà per l’aerolínia de Globalia.

Jubilació del conseller delegat

Walsh ha anunciat la seva intenció de retirar-se en els pròxims dos anys. Fa unes setmanes assegurava que estava més a prop de la jubilació i aquest divendres durant la jornada de l’inversor ha reiterat la seva intenció de deixar el hòlding que dirigeix des del 2011, en què es va fundar.

Notícies relacionades

«He indicat que clarament m’estic acostant a la jubilació. La junta ha estat treballant durant algun temps, com era d’esperar, en la planificació de la successió», va assegurar Walsh, que va néixer a Dublín el 25 d’octubre de 1961.

El directiu va assegurar que planteja retirar-se abans de complir els 60 anys. «Encara m’agrada el que faig, però la meva intenció és retirar-me dins dels pròxims dos anys», va advertir.

Temes:

Vueling Iberia