Falta de demanda

Ford planteja suspendre cinc dies la producció a Almussafes

La reducció de la producció implicaria suspendre de sou i feina 6.200 treballadors i deixar de fabricar 9.000 cotxes

Un operari, a la planta de Ford d’Almussafes (València).

Un operari, a la planta de Ford d’Almussafes (València). / MIGUEL LORENZO

1
Es llegeix en minuts
EFE

La direcció de la planta de Ford a Almussafes (València) ha proposat al comitè d’empresa un nou Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTE) que afectarà uns 6.200 treballadors de fabricació de vehicles durant cinc dies el novembre i desembre. L’ajustament, que suposarà deixar de fabricar 9.000 vehicles fins a final d’any, es duu a terme per adaptar la producció a la demanda europea i per l’impacte del‘brexit’en les vendes de la marca al Regne Unit, segons han informat a EFE fonts sindicals.

En els últims mesos, la planta ha aplicat diversos ERTE a la plantilla amb l’argument d’ajustar-se a la demanda, i en aquesta ocasió també suprimirà el dissabte extra de producció previst per al 26 d’octubre en la planta de motores.

Segons la proposta, l’ERTE es farà els dies 4 i 5 de novembre, i 18, 19 i 20 de desembre, en total cinc jornades de producció de vehicles.

Notícies relacionades

La setmana que ve es farà la primera reunió del període de consultes i el sindicat majoritari en el Comitè d’empresa, UGT, espera que s’apliquin les mateixes condicions que en els anteriors.

Sobre el nou Kuga que fabrica la planta valenciana, el pla va segons el previst quant a l’augment progressiu del nombre d’unitats fabricades d’aquí fins al gener, que s’assolirà la màxima producció.