Troba el teu habitatge a barcelona

evolució trimestral

El preu de la vivenda cau a Barcelona per primera vegada des del 2013

La capital catalana va registrar un descens interanual de l'1% en el tercer trimestre d'aquest any

L'esgotament del cicle expansiu porta a la baixa els preus a 15 capitals espanyoles

fcosculluela35990475 barcelona 21 10 2016 promoci n plan de vivienda del ayuntami161021135626

fcosculluela35990475 barcelona 21 10 2016 promoci n plan de vivienda del ayuntami161021135626 / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
Max JIménez Botías

 El preu mitjà de la vivenda acabada (nova i de segona mà a Espanya) va registrarun increment del 3,8% interanual en el tercer trimestre de l’any, segons les dades provisionals de l’estadística Tinsa IMIE Mercats Locals. El període juliol-setembre confirma una estabilització al mercat residencial de les dues grans ciutats del país, fins i tot amb algun lleuger ajustament. A Barcelona, la vivenda acabada va registrar una caiguda interanual de l’1% en el tercer trimestre i a Madrid, tot i que el valor creix un 3% respecte a un any abans, la vivenda s’ha abaratit lleugerament (un 1,7%) respecte al segon trimestre de l’any.

Notícies relacionades

«L’evolució del valor de la vivenda per àrees geogràfiques deixa de compondre un mapa homogeni d’encariment anual, i n’han entrat algunes en terreny negatiu. Percebem senyals d’esgotament del cicle expansiu, a causa d’un debilitament de la demanda associat al refredament macroeconòmic. Una situació que podria derivar en futures caigudes de demanda i de preus, que no haurien de ser forts tret que hi hagués una intensa recessió econòmica», explica Rafael Gil, director del Servei d’Estudis de Tinsa. Les caigudes interanuals s’estenen en el tercer trimestre de l’any a sis comunitats autònomes, 19 províncies i 15 capitals, incloent-hi Ceuta i Melilla.

Malgrat els símptomes de fre al mercat, la vivenda encadena el seu dotzè trimestre consecutiu d’encariment de preus a nivell nacional (l’esmentat 1,2% respecte al segon trimestre), la qual cosa situa en el 14,2% la pujada mitjana des que va tocar el seu mínim en la crisi. Respecte als valors màxims del 2007, la vivenda acumula una caiguda mitjana del 33,3% a Espanya.