Subministraments bàsics

El preu del butà baixa 0,6 euros aquest dimarts, fins als 12,15 euros la bombona

El nou preu estarà en vigor fins al tercer dimarts del pròxim mes de novembre

butano

butano

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El preu mitjà de la bombona de butà de 12,5 quilograms baixarà 0,6 euros a partir d’aquest dimarts 17 de setembre, fins als 12,15 euros. Així ho avança una resolució del Ministeri per a la Transició Ecològica publicada aquest dilluns al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE), que constata que el butà baixarà el 4,86%, des dels 12,77 euros que costa actualment. El nou preu de la bombona de butà serà vigent durant dos mesos, fins al tercer dimarts del pròxim mes de novembre, quan es revisarà de nou.

Aquesta baixada és la cinquena consecutiva i s’explica, principalment, pel «fort descens» de les cotitzacions de la matèria primera. El preu regulat afecta les bombones de butà que més habitualment utilitzen les llars, envasos amb càrrega igual o superior a 8 quilograms i inferior a 20 quilos. En l’actualitat, prop de 8 milions de persones utilitzen la bombona de butà a Espanya.

Puja el GLP canalitzat

Notícies relacionades

Per la seva banda, els preus de venda del GLP canalitzat suposaran per a un consumidor tipus (500 kg) un encariment a la factura després d’impostos del 0,7% en la comparativa amb el mes anterior.

Des del Ministeri de Transició Ecològica han assenyalat que aquesta pujada es deu al repunt en el 0,1% de la cotització internacional del propà respecte al mes anterior i a la depreciació de l’euro davant el dòlar (0,8%), factors que van ser compensats en part pel descens del 4% en el cost dels nolis.

Temes:

Energia