adquisició

Cellenxe compra la irlandesa Cignal per 210 milions

La firma adquirida compta amb 546 emplaçaments a Irlanda

Seu de Cellnex a la Zona Franca, a Barcelona.

Seu de Cellnex a la Zona Franca, a Barcelona. / DANNY CAMINAL

1
Es llegeix en minuts

Cellnex continua creixent. La companyia ha tancat un acord amb InfraVia Capital Partners per a l’adquisició de l’operador de torres i emplaçaments de telecomunicacions irlandès Cignal per un valor empresa de 210 milions d’euros.

La firma irlandesa opera actualment 546 emplaçaments a Irlanda, que passa a ser el setè país en el qual Cellnex desenvolupa la seva activitat a Europa. Cignal gestiona una «atractiva cartera» d’emplaçaments amb una ràtio actual de clients per emplaçament (‘customer ratio’) d’aproximadament 2x, segons Cellnex.

A més compta amb un limitat solapament amb emplaçaments de tercers, cosa que incrementa el seu atractiu per als operadors. Cignal ha ampliat significativament la seva cartera d’actius des de la seva creació el 2015, després de l’adquisició inicial de 300 torres de telecomunicacions.

Els contractes de Cignal amb clients tenen una durada mitjana de 20 anys. La companyia també té previst desplegar fins a 600 nous emplaçaments en els pròxims 7 anys (2026), amb una inversió addicional d’aproximadament 60 milions d’euros.

Notícies relacionades

En el moment que estiguin desplegats tots aquests nous emplaçaments s’estima que es generi un resultat d’explotació addicional de prop de 20 milions d’euros per al grup. L’adquisició i les futures inversions es finançaran amb caixa disponible del grup i els fluxos de caixa futurs de Cellnex Ireland.

Irlanda compta actualment amb un parc de 4.500 emplaçaments de telecomunicacions dels quals aproximadament el 60% estan controlats pels operadors mòbils (Vodafone, 3 i Eir) i el 40% els gestionen diferents operadors de torres de telecomunicacions, fins a un total de vuit, inclòs Cignal.

Temes:

Cellnex Empreses