INDÚSTRIA

La cooperativa Ulma emet deute cotitzat per 50 milions a 12 anys

El grup industrial basc destinarà els recursos a potenciar l'activitat exterior

ulma

ulma

1
Es llegeix en minuts

El Grup Ulma s’ha convertit en el primer grup industrial cooperatiu que ha aconseguit emetre deute cotitzat per un volum de 50 milions d’euros a 12 anys i que ha utilitzat el mercat alternatiu de renda fixa MARF per realitzar la col·locació i a Alantra com a col·locador. En un comunicat, Ulma, amb nou negocis que operen en el món de l’encofrat i la bastida, la fabricació de màquines i solucions automatitzades per a processos d’envàs i embalatge, mineria, enginyeria intralogística, sistemes de drenatge i façanes ventilades, serveis de manutenció, hivernacles i solucions avançades en electrònica embeguda, ha indicat que l’operació ha sigut subscrita totalment per inversors internacionals.

La firma informa que el seu nou programa de bons «obre una alternativa per diversificar les seves fonts de finançament», a fi de dotar-se de «més flexibilitat per accelerar la seva expansió internacional». El setembre del 2018, el Grup Ulma va firmar amb Banco Santander, BBVA, Caixabank, Banc Sabadell, Caja Rural, Kutxabank i Laboral Kutxa préstecs bilaterals a set anys per import de 99,8 milions i línies de circulant per 164,7 milions d’euros. Aquell mateix mes va renovar el programa de pagarés per 50 milions registrat en el MARF i, finalment, el desembre del 2018 va firmar un préstec amb el Banc Europeu d’Inversions (BEI) per import de 26 milions i venciment a 10 anys.

Notícies relacionades

També ha firmat un programa de bons per a la col·locació de 100 milions en un termini de tres anys, on ja s’ha emès poc més de la meitat disponible. Finalment, ha destacat que amb aquesta nova estructura financera està preparat per abordar el seu pla de desenvolupament per als pròxims anys.

El Grup Ulma té una facturació propera als 900 milions, i d’aquests prop del 75% està destinat a vendes internacionals, compta amb més de 5.200 professionals i és present a més de 80 països amb una xarxa pròpia de 64 filials.