Peppa Pig val 3.600 milions d'euros

L'empresa de joguines Hasbro compra la productora que va crear la popular sèrie infantil

19686236 59

19686236 59

1
Es llegeix en minuts
Europa Press / Londres

El fabricant nord-americà de joguines Hasbro ha arribat a un acord “definitiu” per adquirir per 3.300 milions de lliures esterlines (3.640 milions d’euros) en efectiu l’estudi Entertainment One (eOne), el grup britànic de cine i televisió darrere de Peppa Pig, segons van anunciar les companyies en un comunicat.

En concret, el fabricant de ‘Nerf’, ‘Transformers’ o ‘Monopoly’ abonarà 5,60 lliures esterlines en efectiu per cada acció d’eOne, cosa que representa una prima del 26% sobre el preu marcat al tancament de la sessió d’ahir i del 30% respecte de la mitjana de l’últim mes.

La transacció, que es podria completar durant el quart trimestre del 2019, permetrà a Hasbro realitzar sinergies anuals per import d’uns 130 milions de dòlars (117 milions d’euros) per a 2022 per l’impuls de les activitats de marxandatge i llicències d’eOne.

Fa tres anys, eOne va rebutjar una oferta de compra per part de la plataforma de mitjans ITV, que valorava la companyia en 1.072 milions de lliures esterlines (968 milions d’euros), al considerar que “infravalorava” l’empresa.

Marques familiars

L’empresa de joguines nord-americana ha expressat el seu compromís de mantenir el seu actual grau d’inversió, així com la seva voluntat de conservar el dividend trimestral, mentre que suspendrà l’actual programa de recompra d’accions pròpies per donar prioritat al compliment de la seva meta de palanquejament.

El president de Hasbro, Brian Goldner, va destacar que l’adquisició d’eOne proporcionarà a la companyia “una nova via per a la creació de marques orientades al públic familiar”, incloent la propietat intel·lectual de Hasbro.

Accions a l’alça

Notícies relacionades

“Aquesta transacció crea un valor significatiu i immediat per als nostres accionistes, ja que reconeix la fortalesa del nostre model de negoci de cara al futur”, va dir Allan Leighton, president de la junta directiva d’eOne.

Les accions de l’estudi britànic pujaven prop d’un 30% a la Borsa de Londres després que es conegués l’acord amb Hasbro.

Temes:

Animació