Segons Eurostat

La inflació a l'Eurozona baixa al juliol a mínims del 2016

La taxa interanual va descendir tres dècimes respecte al juny, a causa de la pressió a la baixa de l'energia

ue

ue

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La taxad’inflació  interanual de la zona euro s’ha situat al juliol en l’1%, una dècima per sota de l’estimació preliminar i tres desenes menys que la dada registrada el mes anterior, cosa que representa un menor nivell d’inflació a l’eurozona des del novembre del 2016. Algunes economies, com la de Portugal, ja estan en recessió i les persistents xifres a la baixa en global, publicades aquest dilluns per l’oficina estadística de la Unió Europea (Eurostat), obren la porta a una intervenció imminent del Banc Central Europeu (BCE).

En el conjunt de la Unió Europea (UE), la taxa d’inflació interanual es va situar al juliol en l’1,4%, davant l’1,6% del juny. El debilitament de les pressions inflacionistes al juliol respon a la menor pujada dels preus de l’energia, amb una alça interanual del 0,5%, davant l’1,7% del juny, mentre que els aliments frescos es van encarir l’1,7%, després de pujar el 0,7% interanual el mes anterior. Espanya, amb una taxa internanual del 0,6%, és la setena economia amb menors nivells d’inflació del club dels 28.

Per la seva part, el preu delsserveis va pujar un 1,2% el juliol, quatre dècimes per sota de la pujada interanual registrada al juny, mentre que els béns industrials no energètics van pujar un 0,4%, davant el 0,3% del mes precedent.

D’aquesta manera, sense tenir en compte l’energia, la taxa d’inflació es va situar en l’1,1%, una dècima menys que al juny, mentre que a l’excloure l’impacte de l’energia, dels aliments, així com de l’alcohol i el tabac, la taxa d’inflació subjacent ha caigut aquest juliol al 0,9% des de l’1,1% del juny.

Baixa el diferencial de preus amb Espanya

Notícies relacionades

La taxa d’inflació harmonitzada d’Espanya es va mantenir estable el juliol en el 0,6%. D’aquesta manera, el diferencial de preus favorable a Espanya respecte de la zona euro s’ha reduït a quatre desenes, davant les set dècimes del mes anterior.

Entre els països de la UE les dades dels quals estaven disponibles, els preus van baixar el 0,7% interanual a Portugal i van pujar el 0,1% a Xipre i el 0,3% a Itàlia, mentre que les pujades més grans dels preus es van observar a Romania (4,1%), Hongria (3,3%), Letònia i Eslovàquia (els dos 3%).