ASSALT AL MERCAT ESPANYOL

Daimler i BMW trien Barcelona com a seu europea de la seva empresa de patinets

Hive, l'empresa de lloguer d'aquests vehicles elèctrics, ja opera a 10 ciutats de Portugal, Grècia, Àustria, França, Polònia i Bèlgica

L'empresa preveu iniciar en les pròximes setmanes la seva activitat a la capital catalana

hiveridesinstagram

hiveridesinstagram

1
Es llegeix en minuts
Efe

Hive, l’empresa de lloguer de patinets elèctrics que pertany al grup Free Now, conglomerat de mobilitat format per Daimler i BMWha triat la ciutat de Barcelona per ubicar la seva seu europea i fer el salt al mercat espanyol.

Hive, fundada el desembre de l’any passat,actualment opera a 10 ciutats de sis països –Portugal, Grècia, Àustria, França, Polònia i Bèlgica– i preveu iniciar en les pròximes setmanes la seva activitat a la capital catalana, primera parada del seu assalt al mercat nacional.

A l’espera de les plaques

“Esperem que l’Ajuntament ens doni les plaques de registre dels patinets que utilitzarem”, ha explicat en una entrevista el conseller delegat de l’empresa, Tristán Torres, que precisa que aquest tràmit està retardant els plans de posada en marxa del servei, previst inicialment per al mes de juliol.

L’arribada de Hive engrosseix la llista d’empreses de patinets que en els últims anys han posat en marxa el seu servei a Barcelona, ciutat que ha sigut pionera en regular l’ús dels vehicles de mobilitat personal a la via pública per provar de garantir la convivència entre vianants i usuaris de patins.

Subscripció mensual

Torres afirma que la seva companyia aterra a Barcelona amb un model de negoci “pioner” a Espanya, basat en la subscripció mensual, el que permet quel’usuari s’emporti el vehicle a casaseva, alhora que s’adequa completament a la normativa municipal, que impedeix l’estacionament de flotes al carrer.

Per 39 euros al mes, els usuaris podran emportar-se el patinet a casa. Hi ha moltes empreses a Barcelona, però cap opera amb aquest model”, recalca el directiu, que recorda que Hive funciona en altres capitals europees mitjançant el model tradicional de lloguer per minuts.

Assalt a altres ciutats

Notícies relacionades

Després de Barcelona, l’objectiu de la companyia és estendre el seu servei a altres ciutats espanyoles com Madrid, València, Saragossa, Màlaga o Sevilla. “A qualsevol ciutat que tingui una densitat mínima i on l’ajuntament ens permeti operar”, assenyala Torres, que precisa que l’empresa ha arribat “per quedar-se” i amb un projecte “a llarg termini”.

Hive és la firma de lloguer de patinets del grup Free Now, controlat per les empreses automobilístiques BMW i Daimler, que té la seva base a Hamburg (Alemanya) i que integra altres empreses de mobilitat com MyTaxy