Mercat laboral

Europa registra un rècord d'ocupació en plena desacceleració

Els 28 estats membre sumen un màxim històric de 241,8 milions de treballadors en actiu

 

  / JULIO CARBÓ

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto

La inèrcia encara de creixement del conjunt de les economies de la zona euro va provocar que el segon trimestre del 2019 tanqués amb un rècord d’ocupació europea, tant en els 28 estats membres com en aquells que utilitzen l’euro. La Unió Europea (UE) va registrar un màxim històric d’ocupats de 241,8 milions de treballadors en actiu i en les economies de la moneda comuna van fer el mateix amb 160,2 milions d’ocupats, segons dades publicades aquest dimecres perEurostat.

Notícies relacionades

Malgrat l’efemèride, la frenada generalitzada de les economies europees va encomanar amb els seus efectes el mercat laboral, que va registrar els ritmes de creixement interanual més baixos en quatre anys. Les xifres van ser de mitjana semblants al PIB, amb increments de l’ocupació a nivell intertrimestral del 0,2% (a la UE i zona euro) i interanuals de l’1,1% en la zona euro i de l’1% a la UE. La UE acumula així 23 trimestres de creixement interanual consecutius, i la zona euro, 24.

Malgrat els descensos continuats i el tradicional retard en les xifres de Grècia, Espanya es va mantenir en el segon trimestre del 2019 com el país de la UE amb més taxa d’atur, del 14,1%, gairebé vuit punts per sobre de la mitjana. Tots els estats que van aportar dades a Eurostat van donar fe de descensos en les taxes d’atur respecte al trimestre anterior, a excepció de Suècia, on l’atur va créixer el 0,1%.

Temes:

Ocupació