Canvis empresarials

Deliveroo es retira d'Alemanya davant la forta competència

La multinacional d'origen britànic es replega del país amb més nombre d'habitants de la UE per "centrar-se en el creixement global"

El replegament de Deliveroo coincideix amb la creació d'un nou gegant del repartiment a domicili, després de la compra de JustEat per Takeaway

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto

Deliveroo abaixa els braços a Alemanya davant la forta competènciaen el sector i té previst retirar-se del mercat germànic a partir del pròxim divendres 16 d’agost. Així ho ha confirmat la companyia a EL PERIÓDICO, al·legant que prefereix "centrar-se en el creixement global". La companyia britànica no descarta tornar a Alemanya i afirma que oferirà paquets de compensació per a ‘riders’, restaurants i treballadors. "La companyia reorientarà els recursos i la inversió per accelerar el creixement i l’expansió en la resta de mercatsd’Europa i d’Àsia-Pacífic", afirmen des de Deliveroo.

Notícies relacionades

El sector del repartiment de menjar a domicili via aplicacions mòbils està experimentant moviments estratègics aquest estiu. El replegament de Deliveroo del país amb el nombre més alt d’habitants de la Unió Europea arriba una setmana després que l’empresa holandesa Takeaway s’hagi apoderat del seu rival britànic i, al seu torn, rival de Deliveroo: JustEat. Una inversió que, segons l’agència Bloomberg, s’acosta als 5.400 milions d’euros i que es proposa crear un altre gegant mundial del 'delivery'. 

Precisament, Just Eat és la companyia que lidera a Espanya el mercat de repartiment de menjar a domicili; Deliveroo és la tercera al mercat espanyol, per darrere de Glovo, segons la consultora Kantar Worldpanel. I segons les últimes informacions publicades, la companyia de les motxilles blau turquesa sondeja opcions per revertir l’esmentada situació sota la premissa “si no pots vèncer l’enemic, uneix-te a ell”. O, en aquest cas, compra’l. Tant Deliveroo com Uber han estat mantenint en les passades setmanes converses amb Glovo per temptejar una possible adquisició, segons va informar Bloomberg.