Anar al contingut

resultats

Aramco registra 39.200 milions de beneficis en el primer semestre

La petroliera compra el 20% de la refineria més gran munidal, propietat de l'índia Reliance Industries

El Periódico

Aramco registra 39.200 milions de beneficis en el primer semestre

BILL PUGLIANO

La petroliera estatal saudita Aramco, la més gran del món, va informar aquest dilluns que va aconseguir un benefici net en el primer semestre del 2019 de 46.938 milions de dòlars (39.200 milions d’euros) un 11,3% menys que en el mateix període de l’any anterior, i el va atribuir al descens dels preus del cru.

Aramco, que ha publicat per primera vegada en la seva història els seus resultats semestrals, va dir en un comunicat que el seu benefici operatiu registrat fins al juny va ser de 92.767 milions de dòlars (82-827 milions d’euros), davant els 101.218 del mateix període de l’any anterior, amb una baixada del 8,3%.

Quant als ingressos d’Aramco, es van situar en 146.859 milions de dòlars (131.124 milions d’euros) en els primers sis mesos d’aquest any, un 1,3% menys que els ingressos del primer semestre de 2018 (148.765 milions de dòlars).

El conglomerat indi Reliance Industries va anunciar aquest dilluns la seva intenció de vendre un 20% de participació en la divisió de petroli i químics que té a Saudi Aramco, per un valor de 75.000 milions de dòlars.

Més inversió

Aquesta, la inversió més gran anunciada en la història de Reliance, propietat de l’empresari Mukesh Ambani, és també una de les inversions estrangeres més grans mai fetes a l’Índia, va dir Ambani durant la junta d’accionistes de Reliance Industries Limited (RIL) a la ciutat de Bombai, capital financera de l’Índia.

Saudi Aramco, el productor de petroli més gran del món, ha tingut una llarga relació de negoci amb Reliance Industries Ltd, que al seu torn té la refineria de cru més gran del món, a Jamnagar, i que, segons dades de la companyia índia, ha processat 2.000 milions de barrils de petroli del seu aliat saudita.

D’altra banda, la petroliera saudita va destacar que la publicació dels seus resultats financers per primera vegada forma part de l’emissió de bons per un valor de 12.000 milions de dòlars, una "fita destacada en la història d’Aramco".

Temes: Petroli