Investidura

El Govern nega pressions del món econòmic a Pedro Sánchez

Isabel Celaá: "No ens consten pressions, no sabem de cap pressió"

undefined45524406 madrid 19 10 2018  pol tica   isabel celaa  portavoz del gob181019151148

undefined45524406 madrid 19 10 2018 pol tica isabel celaa portavoz del gob181019151148 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
Sara Ledo

El Govern nega que hi hagi hagut pressions del món econòmic a Pedro Sánchez perquè Unides Podem entrés en el Govern, com va assegurar aquest dimarts Pablo Iglesias. La ministra d’Educació i Formació Professional va negar aquestes acusacions i va fer referència a la seva col·lega del ministeri d’Economia, Nadia Calviño, que minuts abans havia dit una cosa semblant. "No ens consten pressions, no sabem de cap pressió a què hagi pogut fer referència el senyor Iglesias", va assegurar Celaá a la seva arribada al Congrés de la patronal de les telecomunicacions DigitalES.

La ministra va definir el projecte de Pedro Sánchez com a "obert, progressista, de futur i molt europeista" i s’hi va aferrar perquè la setmana que ve els grups polítics li donin llum verda a la investidura del candidat socialista. "El projecte que presentarà Sánchez és de prou força per rebre el suport i confiem en la responsabilitat de totes les forces polítiques perquè a totes els correspon una part alíquota de responsabilitat. ¡Som-hi!", va dir Celaá. 

"Totes les forces de progrés que es trobin al Congrés dels Diputats la setmana que ve hauran de ser sensibles a aquest projecte i recolzar-lo", va dir Isabel Celaá. Preguntada per si demanaria els vots de Bildu i ERC, la ministra va dir que la crida es dirigeix "a totes les forces presents i representades a l’hemicicle".

Notícies relacionades

Isabel Celaá va afegir que la investidura necessita un resultat positiu "perquè segueixin les polítiques socials i les polítiques d’estat". "Necessitem una investidura amb un resultat en verd, estem en un moment fantàstic, Espanya té una conjuntura econòmica favorable i no podem perdre el torn. Tenim un gran prestigi a la Unió Europea i no podem perdre'l”.  

Sobre la fallida investidura del PSOE a la Rioja per la negativa d’Units Podem, Celaá va considerar que "Podem hi ha de reflexionar, no ha sigut un bon gest".

Temes:

Investidura