Calviño deixa en suspens la seva possible candidatura per dirigir el Fons Monetari Internacional

La ministra admet haver parlat amb el president sobre la successió de Lagarde a l'FMI

dd9fa46c-7f89-46fe-958b-9af241ff19ca-hd-web / periodico

1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Rosa María Sánchez

La ministra d’Economia en funcions, Nadia Calviño, va admetre dimecres haver parlat amb el president del Govern, Pedro Sánchez, sobre la seva possible candidatura per succeir Christine Lagarde al capdavant del Fons Monetari Internacional (FMI), després que la francesa ha deixat el càrrec per presidir el Banc Central Europeu (BCE) a partir de l’octubre.

En una entrevista a la Cadena SER, Calviño ha admès que li consta que el seu nom és un dels que s’estudia per succeir Lagarde. “Ho llegeixo als mitjans cada dia i rebo tres-centes preguntes cada setmana, però crec que és un procés que s’inicia i que no s’ha d’especular en aquest moment”, diu la ministra.

 

.

“¿Ha parlat amb el president sobre aquesta possiblitat?”, ha preguntat el periodista Aymar Bretos. “Sí”, ha respost Calviño.

“¿I què li ha dit ell?”, ha continuat indagant l’entrevistador. “El president, per descomptat, donaria suport a qualsevol ministre que pogués tenir la possibilitat d’accedir a un càrrec així d’important”, ha resolt la ministra, sense voler “especular” més. 

Notícies relacionades

“¿Ell li ha dit si la postularà?”. I la ministra ha acollit la pregunta amb un significatiu silenci abans d’afegir amb cert somriure còmplice: “... és que la conversa no s’ha plantejat en aquests termes”

“Em quedo amb aquest silenci, ministra”, ha conclòs Bretos per tancar aquest tram de la conversa.