reformes

L'ICF obre una línia de crèdit per a la millora d'establiments turístics

L'organisme públic finançarà projectes de rehabilitació per valor de 30 milions d'euros

zentauroepp11100540 barcelona 07 08 09 hoteles turismo en la foto una pareja de 180612200825

zentauroepp11100540 barcelona 07 08 09 hoteles turismo en la foto una pareja de 180612200825 / CECILE CARREZ

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Govern de la Generalitat, a través de l’Institut Català de Finances (ICF) i de la Direcció General de Turisme (DGT) del Departament d’Empresa i Coneixement, ha posat en marxa una nova línia de préstecs per finançar projectes de millora i modernització d’establiments hotelers. L’objectiu d’aquesta línia de finançament és facilitar que hotels, establiments turístics, càmpings i establiments de turisme rural puguin realitzar obres i reformes que els permetin millorar qualitativament les instal·lacions.

Els establiments han de tenir la seva seu operativa a Catalunya i tenir una antiguitat mínima de dos anys.  En concret, a través d’aquesta línia de préstecs, denominada ‘ICF Turisme’, es podrà finançar la millora de l’accessibilitat i la qualitat dels serveis i/o estades que impliquin obres o reformes. 

A més, la línia també contempla el finançament per dur a termeprojectes d’eficiència energètica, així com projectes d’investigació, desenvolupament i innovació que es desenvolupin i apliquin als establiments turístics. L’import dels préstecs oscil·larà entre els 60.000 i un milió d’euros i es podrà finançar el 100% del projecte. Quant al termini, els sol·licitants podran sol·licitar els préstecs a un màxim de 10 anys amb possibilitat d’un període de carència de fins a dos anys.

Dotació econòmica

Notícies relacionades

L’ICF destina 30 milions d’euros a aquesta línia de préstecs i la Direcció General de Turisme aporta un total de 3.942.346,65 euros a un fons que servirà per bonificar fins al 2% el tipus d’interès. Els recursos per bonificar els interessos provenen de la recaptació del’impost sobre les estades en establiments turístics. Aquesta iniciativa s’emmarca en el Pla Estratègic de Turisme de Catalunya des del 2018 fins al 2022 que destaca la necessitat de promoure les inversions i reinversions turístiques i per una efectiva mobilització de capitals privats per desenvolupar nous productes i serveis turístics o millorar-ne els existents.

 

Temes:

Hotels