Catalana Occident i Mutual Médica financen Pensium amb tres milions d'euros

L'Ajuntament de Barcelona incorpora l'oferta d'aquesta firma als seus serveis socials

zentauroepp47783102 pensium190416181855

zentauroepp47783102 pensium190416181855

1
Es llegeix en minuts
Max Jiménez Botías

El Grup Catalana Occident i Mutual Médica  s’han incorporat al programa Pensium per finançar operacions amb un compromís de tres milions d’euros. En global des de l’inici de les seves activitats, a través de diferents rondes, Pensium totalitza 6,5 milions captats en el conjunt del programa. Pensium canalitza aquests recursos a través d’un vehicle inversor (Pensium Direct) cap a la seva activitat de lloguer de la vivenda per costejar la residència dels propietaris d’aquestes vivendes. Els inversors, entre els quals hi ha diversos 'family offices' recuperen després la inversió juntament amb un rendiment que pot ser entorn del 4%.

A més,l’Ajuntament de Barcelona ha establert amb Pensium un mecanisme de cooperació publicoprivada per incorporar l’oferta d’aquesta firma als seus serveis. Mitjançant aquesta col·laboració es crea una eina per a l’impuls de les polítiques socials de la ciutat en favor de les persones grans. Després de complir els diferents processos d’aprovació tècnica i administrativa, les dues entitats han firmat un acord de col·laboració mitjançant el qual les persones grans amb una vivenda en propietat podran accedir al programa de la firma per al pagament de les despeses assistencials d’una residència mentre no poden accedir en una plaça pública o concertada.

Bossa d’immobles

Notícies relacionades

L’acord inclou també la possibilitat que els usuaris de Pensium puguin incorporar l’immoble a la borsa de vivenda de lloguer de Barcelona, amb avantatges per al propietari com accedir a les subvencions del Consorci de la Vivenda de Barcelona per a les eventuals necessitats de rehabilitació de la seva vivenda. L’acord aporta un doble impacte social positiu, ja que facilita el finançament de les despeses d’assistència a persones amb dependència i incrementa l’oferta de vivendes de lloguer a preus assequibles.

Pensium és una 'start-up' creada al setembre del 2016. Els fundadors van identificar el problema social creixent de la dificultat de pagament de les places residencials per part de les persones grans en situació de dependència i la necessitat d’oferir una alternativa a les solucions privades existents fins aquest moment, com la hipoteca inversa i la renda vitalícia. L’inici de l’activitat oberta al públic oferint el nou recurs va començar després de l’estiu del 2017.