Resultats

Correus multiplica per vuit els seus beneficis en el primer semestre de l'any

L'empresa pública de servei postal registra un benefici net de 50,8 milions d'euros, unes xifres sensiblement superiors als 6,2 milions que va obtenir en els sis primers mesos del 2018

correos

correos

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

Correus va registrar un benefici net de 50,8 milions d’euros en el primer semestre de l’any, xifra que multiplica per més de vuit la del mateix període del 2018, quan va guanyar 6,2 milions d’euros, segons ha informat aquest dimecres la companyia. L’empresa pública de servei postal preveu, malgrat els números positius d’aquests sis primers mesos, finalitzar aquest any amb un resultat negatiu abans d’impostos de 17 milions d’euros.

El grup postal va obtenir uns ingressos d’1.226,2 milions d’euros en els sis primers mesos de l’any, el 15,1% més, registrant d’aquesta manera el "millor primer semestre en facturació" des de l’exercici del 2011. La xifra total d’ingressos de la matriu de Correus va superar els 1.090 milions d’euros en el primer semestre, un 15,8% més que en el mateix període de l’any passat. El resultat brut d’explotació (Ebitda) de Correus va ascendir fins al juny a 90,8 milions d’euros, duplicant l’obtingut en el mateix període del 2018, que va ser de 44,8 milions.

La societat postal ha atribuït aquests "bons resultats" al creixement dels ingressos d’explotació i a la paqueteria, que va continuar sent el principal motor de la seva facturació, amb uns ingressos el 18% superiors als del 2018. En els sis primers mesos de l’any, el volum de paquets enviats va arribar als 75 milions, un 18% més que en el mateix període de l’any passat.

Inversions de 74 milions

Entre el gener i el juny, Correus va abonar més de 111 milions en impostos i 182 milions a la Seguretat Social derivats del pagament dels salaris als seus treballadors.

Les despeses d’explotació del grup postal es van incrementar l’11,9% fins al juny, amb la partida de la despesa en personal mostrant el creixement més gran com a conseqüència de l’augment de la plantilla en 1.689 empleats respecte al primer semestre del 2018.

Més personal

Aquest increment del personal, explica Correus, ha tingut per objectiu garantir l’adequada prestació del Servei Postal Universal i dels dos processos electorals, la diversificació de serveis en oficines i l’absorció de l’activitat d’enviaments més gran en paqueteria. La plantilla mitjana del grup s’ha situat a tancament de juny en 51.630 empleats.

Notícies relacionades

Les inversions compromeses per Correus van totalitzar 74,4 milions fins al juny, el 60% del pressupost per a tot l’exercici. La destinació principal d’aquestes inversions són reformes d’edificis, Centres de Tractament i Admissió i renovació de maquinària.

Els compromisos d’inversió per a la renovació de vehicles de quatre rodes arriben als 12 milions d’euros, destacant entre ells l’adquisició de 35 furgonetes elèctriques i 5 de gas.

Temes:

Correus