Troba el teu habitatge a barcelona

finançament

La propietària dels locals llogats per El Corte Inglés surt a borsa al MAB

Inbest treu a borsa les seves quatre filials que tenen un valor de 84,5 milions d'euros

zentauroepp40394685 barcelona 03 10 2017  pol tica   huelga parada general  sect171003102145

zentauroepp40394685 barcelona 03 10 2017 pol tica huelga parada general sect171003102145

2
Es llegeix en minuts

Inbest Prime Immobles, socimi propietària de locals comercials llogats per El Corte Inglés i de la galeria comercial de l’Edificio España de Madrid, ha debutat aquest dimarts en el Mercat Alternatiu Borsari (MAB) sense que s’hagi produït cap canvi en el preu de les accions.

Inbest ha tret en total quatre socimis a borsa, amb negociacions diferenciades i cap d’elles ha registrat cap canvi després del tancament de la primera subhasta. A causa que el seu model de negociació és de 'fixing'. Els consells d’administració de cadascuna de les societats van fixar un valor de referència per a les seves accions d’un euro, fet que suposa un valor total de 26 milions d’euros per a Inbest I; de 8 milions d’euros per a Inbest II; de 13 milions d’euros per a Inbest III i de 36 milions d’euros per a Inbest IV. En conjunt, el seu valor ascendeix fins als 84,5 milions d’euros.

La firma promoguda per Corpfin Capital i que presideix Javier Basagoiti s’estructura en aquestes quatre socimis que, al seu torn, gestionen els immobles titulars de les firmes Assets I i Assets II.

La primera d’aquestes societats compte amb una cartera de quatre locals comercials, tots ells arrendats a El Corte Inglés, i un edifici d’oficines. Estan repartits per Madrid, Bilbao, València i Las Palmas i valorats en uns 189,6 milions d’euros. En aquesta cartera hi figuren un local al carrer Princesa de Madrid i un altre a la Gran Via de Bilbao, tots dos ocupats en règim de lloguer pel gegant de la distribució.

La segona d’aquestes societats tenidores d’actius, Assets II, és la de més recent creació i "està analitzant diverses oportunitats d’inversió immobiliària", segons indica Inbest al fullet explicatiu publicat en vista de la seva sortida a cotització.

Edificio España

No obstant, ja compta amb un actiu, la galeria comercial que tindrà l’emblemàtic Edificio España de Madrid una vegada es rehabiliti. Es tracta d’un espai de 15.000 metres quadrats, que suposarà un import de 160 milions d’euros, dels quals 16 milions s’han abonat com a senyal.

Notícies relacionades

La socimi va acordar la compra d’aquesta galeria el mes de gener passat, si bé indica que el tancament de la transacció està "lligat al compliment de certes clàusules suspensives".

En aquest sentit, en el capítol de potencials riscos del fullet d’Inbest, la socimi assegura que està blindada davant de qualsevol eventual impacte que derivi dels contenciosos judicials que Baraka, grup de l’empresari Trinitario Casanova, actual propietari de l’Edificio España, té oberts amb l’anterior propietari, el grup Riu.