Patronal

Pimec crida a les pimes a afegir-se als plans d'igualtat

Els protocols per afavorir la paritat entre homes i dones només afecten el 3,4% dels empleats catalans

zentauroepp48052464 josep gonzalez pimec190507130936

zentauroepp48052464 josep gonzalez pimec190507130936 / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La patronal de les petites i mitjanes empreses de Catalunya Pimec ha fet una crida a les companyies catalanes per elaborar i implantar el seu propi pla d’igualtat, per combatre les discriminacions per raó de sexe als centres de treball. Així ho ha manifestat aquest divendres el president de la patronal, Josep González, durant la presentació de la plataforma informàtica que la Direcció General d’Igualtat de la Generalitat ha posat a disposició de les empreses per facilitar-los la confecció d’aquests protocols.

Els plans d’igualtat són una pràctica minoritària en el teixit empresarial català, ja que, segons dades de la mateixa Direcció General, únicament el 3,4% dels treballadors catalans estan empleats en una companyia que es regeix per un d’aquests protocols. González ha recordat que implantar la igualtat entre homes i dones en les empreses no és només una qüestió d’ètica, sinó també una oportunitat per millorar la seva eficiència. Segons un recent informe de l’OIT, el 60% de les empreses que promouen la igualtat afirmen guanyar més diners.

Notícies relacionades

Actualment les pimes no tenen l’obligació legal de tenir un pla d’igualtat i aquesta obligatorietat només afecta les companyies amb més de 250 empleats. No obstant, el passat 1 de març el Govern central va aprovar un reial decret que modificava la norma i que obligava totes les empreses de més de 50 empleats a afegir-s’hi, tot i que a causa de l’avanç electoral no es va acabar de desenvolupar, fet que ha deixat, de moment, congelada la modificació.

La presentació de la plataforma informàtica ha comptat amb la presència del conseller de Treball, Chakir el Homrani, que ha recordat que "la situació de les dones en l’àmbit laboral es va precaritzar amb la crisi i no s’han beneficiat de la recuperació econòmica; no accedeixen amb igualtat de condicions als càrrecs de direcció i protagonitzen la majoria dels contractes a temps parcial". És per això que considera que les companyies, independentment del nombre de persones que formin la seva plantilla, han d’afegir-se a la pràctica dels plans d’igualtat, ja que "són fonamentals per prevenir, detectar i erradicar discriminacions", segons ha declarat el conseller.

Temes:

Igualtat