eleccions

Javier Faus presenta l'única candidatura a presidir el Cercle d'Economia

La presidenta del Port, Mercè Conesa i els de CaixaBank, Jordi Gual; i Seat, Luca de Meo, així com el conseller executiu del BBVA, José Manuel González-Páramo, entre els membres de la futura junta

cmontanyes43572730 javier faus180601165120

cmontanyes43572730 javier faus180601165120 / Andrea Zamorano

1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Javier Faus ha presentat l’única candidatura per presidir el Cercle d’EconomiaCercle d’Economia, que té previst celebrar eleccions el pròxim 24 de juliol. Una vegada finalitzat el termini de presentació de candidats, Faus, president de Meridia Capital, ha obtingut l’aval de 195 socis, que supera el mínim estatutari de 50.

Formen part de la candidatura el president de Seat, Luca de Meo; el president de CaixaBank, Jordi Gual; el conseller executiu del BBVA, José Manuel González-Páramo, el conseller delegat del Banc Sabadell, Jaume Guardiola; la presidenta del Port de Barcelona, Mercè Conesa, i la consellera delegada de Red Points, Laura Urquizu, entre d’altres.

Moderació i respecte 

En el seu programa Faus, que rellevarà el president de Colonial, Juan José Brugera; defensa "una nova centralitat" i "un espai de trobada entre diferents que no pensen igual però que comparteixen moderaciórespecte i defensa d’una legalitat que fa possible la diferència". 

Notícies relacionades

El programa aposta per la democràcia liberal europea, i per defensar una "concepció liberal de l’economia social de mercat", així com "el capitalisme inclusiu".

Al seu torn aposten, en la relació entre Catalunya i la resta d’Espanya, per "consolidar canals de diàleg a través dels quals es madurin propostes constructives, sempre emparades en la legalitat, que evitin noves situacions de confrontació institucional i permetin sortir reforçats d’una situació política que actualment és d’una paràlisi inquietant". També llancen una clara aposta per la cocapitalitat de Barcelona i la revolució digital.