ESTUDI D'IDEALO

¿Per què t'hauries d'haver comprat el banyador al gener?

Els productes típicament d'estiu costen la meitat si s'adquireixen al gener

Els banyadors, barbacoes o ventiladors adquirits a l'hivern suposen un estalvi de fins al 128%

baador

baador

2
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso
Eduardo López Alonso

Periodista @Elabcn

ver +

Els estudis de mercat corroboren el sentit comú i evidencien la il·lògica delshàbits de consum a l’hora d’ajustar les despeses. Comprar-se un banyador amb l’arribada de l’estiu suposa pagar el doble que si es fa a l’hivern, segons el comparador Idealo. I passa el mateix amb un altre tipus de productes l’ús dels quals s’incrementa amb l’arribada dels mesos estiuencs, com les barbacoes, els ventiladors, etcètera. Aquesta firma d’estudis de mercat adverteix que les tendències de compra ‘online’ estan produint “una cada vegada més desestacionalització de la demanda a determinats productes, i l’estalvi per al consumidor és considerable”. 

Si es compra un banyador al gener, Idealo assegura que es pot aconseguir un estalvi mitjà de fins a 37,65 euros, el 128%. Les barbacoes arriben al seu preu mínim (98 euros) el desembre, amb un màxim de 193 euros a l’abril amb l’arribada del bon temps (una diferència de preu del 97%). Altres productes que arriben al seu preu màxim a l’agost són els mobles de càmping (82.99 euros) i al mínim, al gener, quan no arriben als 50. També és recomanable evitar comprar el ventilador a l’agost, ja que el seu preu arriba a màxims en plena canícula (205 euros), en canvi, si el comprem a començaments d’estiu (juny) es pot estalviar fins al 95% del preu.

Rebaixes menys atractives

L’extensió del comerç electrònic ha reduït l’atractiu de les rebaixes del comerç tradicional. Segons dades de la consultora Kantar, les compres ‘online’ de gran consum s’han incrementat un 9,1% l’últim any i tenen més interès per al consumidor les ofertes a internet que els tradicionals períodes de rebaixes d’estiu o hivern.

Entre els 25 i els 44 anys, la demanda
cau més del 50% en els mesos de rebaixes

El comparador idealo.es ha analitzat les tendències de demanda en període de rebaixes estival i conclou que els majors de 65 anys continuen esperant l’1 de juliol per buscar les seves ofertes, amb un increment de demanda del 128,89% respecte del període de no rebaixes. Això és a causa que “tot i la liberalització dels períodes de rebaixes el 2012, la generació sènior continua tenint molt interioritzat que els millors descomptes continuen trobant-se en les dates tradicionals de juliol i agost”.

Notícies relacionades

En canvi, segons les dades d’idealo els mil·lennistes prefereixen buscar ofertes ‘online’ durant tot l’any i no especialment durant el període de descomptes oficial, ja que la demanda en el segment d’edat de 25 a 44 anys cau en més d’un 50% en els mesos de rebaixes.

Idealo forma part del grup editorial Axel Springer SE i és un dels comparadors de preus ‘online’ més importants d’Europa, amb més de 20 milions de visites només el 2018. Al portal d’idealo.es poden trobar-se més de 90 milions d’ofertes de productes procedents de més d’11.000 botigues. Actualment, compta amb una plantilla de més de 800 persones de tot el món que treballen a la seu de l’empresa, a Berlín. Com a comparador de preus, idealo és present a Alemanya, Àustria, França, Regne Unit, Itàlia i des del 2013, també a Espanya. A més, el comparador de vols d’idealo opera ja a 14 països.