Mesura polèmica

La Cambra de Comerç evita criticar el cercador d'empreses sobiranistes

L'entitat, amb majoria independentista, manté silenci mentre les patronals critiquen la iniciativa de l'ANC

zentauroepp48671979 canadall190617112706

zentauroepp48671979 canadall190617112706 / ALBERT BERTRAN

2
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Clamorós silenci. La Cambra de Comerç de Barcelonaamb una majoria independentista que va prendre el control dilluns passat, manté un mutisme total respecte al cercador del’Assemblea Nacional Catalana  (ANC)d’empreses afins al sobiranisme. Aquesta actitud contrasta amb les crítiques que immediament van sorgir de les dues grans patronals catalanes, Foment del Treball; i PimecFoment del TreballPimec, molt discrepants en algunes altres qüestions.

Abans d’accedir a la presidència de l’entitat dilluns passat, Joan CanadellJoan Canadell, va ser molt crític amb iniciatives com la de Foment, que va reclamar al Govern que fes una declaració assegurant que renunciaria a les mesures unilaterals com a pas per aconseguir la tornada de seus socials empresarials que es van mudar després del’1-O. Llavors erigia a la Cambra com la veritable representant dels "més de 600.000 empresaris i autònoms" que hi ha a Catalunya. 

També va ser molt crític, a través del seu compte de Twitter, amb el Cercle d’Economia i la fredor amb què va rebre el discurs del president Quim Torra en les jornades celebrades a Sitges.

Canadell, puigdemontista declarat, defensor de l’autodeterminació i promotor anteriorment de campanyes contra les empreses contràries al procés, ha optat en aquesta ocasió per mantenir el silenci. Des de la Cambra asseguren que no tenen previst valorar oficialment aquesta inciativa.

En tot cas, al cercador de l’ANC, entitat que va promoure la candidatura independentista que es va imposar a les eleccions a la Cambra al maig, figuren algunes de les empreses que formaven part d’aquesta iniciativa.

D’altra banda, Empresaris de Catalunya ha advertit que iniciarà accions judicials contra l’ANC "si en 24 hores no retira la seva llista de companyies favorables al procés".

Notícies relacionades

Segons aquesta organització, la iniciativa 'Consum estratègic' és una mesura "perversa". Empresaris de Catalunya, que agrupa uns 500 empresaris i directius d’empreses catalanes contràries a la independència, comptava com a president fins fa uns mesos a l’actual regidor a Barcelona pel PP, Josep Bou. En l’actualitat la presideix Carlos Rivadulla.

Aquesta entitat, en una carta dirigida a la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, assegura que la iniciativa suposa "un acte de sectarisme ideològic que té efectes negatius per al mercat i l’economia, distorsionant greument la competència".