'HORA BRUIXA'

La borsa del 21 de juny del 2019

L'Ibex avança el 0,20% fins als 9.227 punts

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La jornada ha sigut marcada per un augment significatiu de la negociació, al produir-se la denominada 'quàdruple hora bruixa', és a dir, la data en la qual coincideixen els venciments trimestrals d’opcions i futurs. De l’agenda macroeconòmica, la principal referència ha sigut la bateria de dades de, índex de gestors de compres (PMI) preliminars de juny. En el cas d’Europa, es repeteix la mala dada de manufactures registrada al maig, ja que l’indicador a penes ha pujat una dècima, fins a 47,8 punts per la qual cosa continua en zona de contracció. Això no passa al sector serveis, que puja de 52,9 a 53,4 punts i sí que mostra expansió en aquest segment.

No van gaire millor les coses als EUA, ja que el PMI manufacturer baixa fins a 50,1 i frega la zona de recessió per mostrar la seva pitjor cara des del 2009; així, la dada sembla ser un preludi d’una forta desacceleració, si no canvien les coses. El PMI de servei ha retrocedit fins a 50,7, sent aquesta la pitjor dada des de març de 2016.

Notícies relacionades

Queda enrere una setmana amb protagonisme absolut per als bancs centrals. Tant el BCE com la Reserva Federal han confirmat aquests dies el que era un secret a veus. Arran la seva preocupació per la desacceleració econòmica i la seva incapacitat per arribar a l’objectiu d’inflació, els dos organismes han llançat un missatge clar al món: hi haurà un gir en la política monetària. En cas de moure els tipus, ho faran a la baixa, i de fet el BCE no descarta reprendre un programa de compra d’actius si fos necessari.

Aixíl’Ibex 35 s’ha anotat una pujada de 0,20% fins als 9.227,20. El repunt setmanal, no obstant, és de 0,36%, per la qual cosa s’ha quedat enrere en la dinàmica alcista dels mercats.

Temes:

Ibex 35