La CEOE estudia amb Treball revisar la guia del registre de jornada

Garamendi tem que el càlcul horari pugui afectar la productivitat de les empreses

El president dels empresaris demana el Govern que "no enredi" en la negociació col·lectiva

garamendi

garamendi

1
Es llegeix en minuts
Sara Ledo

El tan controvertit registre de jornada continua sembrant la polèmica. El president dels empresaris espanyols, Antonio Garamendi, assegura que des de la patronal CEOE ja estan treballant "intensament" amb el ministeri de Treball per revisar la guia del registre de jornada perquè "cada dia" sorgeixen més dubtes entre les empreses. "A nosaltres ens truquen petites, mitjanes i grans empreses preguntant-nos com es fa", va assegurar Garamendi quan va arribar al casino de Madrid on l’Institut d’Empresa Familiar va celebrar una jornada sobre formació i ocupació en què va fer broma sobre la durada de la jornada: "Encara sort que complirem l’horari perquè si no he de dir que he estat a fora una estona", va fer broma. 

La guia del registre de jornada és un document elaborat pel Ministeri de Treball en el qual s’estableix que el registre horari s’aplica a tots els treballadors de totes les empreses, al marge del grup o la categoria professional, però s’aplica a tots els sectors d’activitat i companyies "sigui quina sigui la seva mida o organització de feina". En aquesta homogeneïtat posa l’accent el president dels empresaris que tem que el registre horari pugui afectar la productivitat d’algunes empreses.

Notícies relacionades

"Dins del diàleg social això s’hauria d’haver parlat més", va insistir Garamendi en declaracions als mitjans de comunicació. El president de la CEOE culpa el Govern d’aprovar via reial decret una mesura tan controvertida: "Aquest tema estava obert a la taula de diàleg social, el problema és que la casuística és molt diferent en funció de les empreses, dels sectors... Que es resumeixi tot en un contracte d’adhesió de cop ens sembla que complicarà molt les coses", va insistir Garamendi.

En aquest sentit, durant la seva intervenció, el president de la CEOE va llançar un dard directe al Govern perquè "no enredi" en la negociació col·lectiva entre els sindicats i la patronal, al suggerir que en moltes ocasions estaven més a prop de l’acord que del desacord, però el Govern mentrestant pren decisions i interromp la negociació: "Que ens deixin parlar, que el Govern no enredi, que ens deixin treballar en llibertat", va advertir Garamendi.