Mercat laboral

El nombre de treballadors estrangers va batre el rècord històric al maig

El nombre d'afiliats a la Seguretat Social nascuts fora d'Espanya arriba als 2.155.149 ocupats i supera els nivells previs a la crisi

camarero

camarero

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto

El mercat laboral espanyol continua la ratxa expansiva i de creació d’ocupació, la qual cosa suposa un gran atractiu per als treballadors nascuts fora d’Espanya i que busquen una oportunitat d’ocupació. Fins al punt que l’economia espanyola no només es troba en nivells previs a la crisi, sinó que el maig passat va aconseguir batre el rècord de treballadors d’origen estranger afiliats a la Seguretat Social: un total de 2.155.149 ocupats, segons les dades del Ministeri de Treball publicades aquest dimecres. 

Notícies relacionades

El maig del 2019 s’ha convertit en el nou màxim històric per a l’ocupació d’empleats actius nascuts fora d’Espanya i desbanca així el maig del 2008, que amb 2.145.901 afiliats estrangers a la Seguretat Social era fins ara el registre més alt.

Influït pels alts nivells decreació d’ocupació, en termes quantitatius, del conjunt de l’economia; l’afiliació d’estrangers està disparada des del 2017, amb creixements superiors al 7%. Més del doble que el ritme de creixement que el conjunt de l’afiliació. No obstant, els números d’aquest maig donen fe d’una 'certa' desacceleració, ja que, amb un creixement interanual del 7,5%, és el primer mes que el ritme baixa del 8% en els últims cinc mesos.

Temes:

Ocupació