Supermercats

Dia pressiona els bancs amb cancel·lar l'ampliació de capital si no li injecten liquiditat

La cadena de supermercats hauria d'haver arribat a un acord amb els bancs creditors abans de dissabte

nuevo-dia-market-exterior-mini-800x600

nuevo-dia-market-exterior-mini-800x600

1
Es llegeix en minuts
Sara Ledo

Nou capítol en la història dels supermercats Dia. El magnat rus Mikhaïl Fridman amenaça de no dur a termel’ampliació de capital de 500 milions al no haver firmat encara un acord d’injecció de capital amb els bancs. En un fet rellevant publicat aquest dilluns en la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), Fridman adverteix que l’acord s’hauria d’haver firmat abans d’aquest dissabte, si no la companyia “estaria facultada” per trencar l’acord amb els bancs.

Notícies relacionades

La cadena de supermercats Dia, controlada al 70% per l’inversor rus Mikhaïl Fridman després d’una exitosa opa, va assolir ‘in extremis’ un acord amb els bancs el passat 20 de maig que va evitar l’entrada de la companyia en concurs de creditors. En l’acord s’establien una sèrie de condicionants segons els quals podria trencar l’acord. Entre ells, la “modificació i refosa dels termes del finançament sindicat existent, i haver subscrit documentació vinculant en relació amb les noves línies de finançament per un import de 380 milions d’euros”, abans del 15 de juny del 2019.

Passada aquesta data, Dia informa la CNMV que encara no ha assolit aquest acord, però assegura que segueix “en negociacions” amb el fons LetterOne i els bancs creditors per “provar d’assolir un acord com més aviat millor”. Tot seguit, la companyia assegura que es reserva el seu dret a acabar l’acord amb els bancs “en qualsevol moment” si considerés que no és possible assolir aviat un acord executable que asseguri “una estructura de capital viable a llarg termini per a Dia, en termes i condicions acceptables per a LetterOne i la Societat.”

Temes:

Supermercats