Turisme

Hisenda desestima el recurs dels hotelers contra l'Imserso

El Tribunal Administratiu Central de Recursos Contractuals aixeca la suspensió cautelar imposada i el programa segueix el seu curs

1
Es llegeix en minuts
Sara Ledo

El programa de l’Imserso segueix el seu curs. El Tribunal Administratiu Central de Recursos Contractuals, dependent del ministeri d’Hisenda, ha desestimat el recurs dels hotelers contra els plecs del programa. Els hotelers al·ludien que els baixos preus del programa els suposen pèrdues i demanaven una millora de les quantitats. Hisenda va decidir paralitzar el programa per estudiar el recurs com a mesura cautelar, però ara, al rebutjar el recurs, s’aixequen aquesta suspensió cautelar i el programa continua endavant.

La Confederació espanyola d’hotels i allotjaments turístics (Cehat) va impugnar els plecs dissenyats per a l’execució del programa entre els anys 2019-2020 i 2020-2021 (amb possibilitat d’ampliar les condicions dos anys més) el 30 de maig després de conèixer el seu contingut. Els hotelers es queixaven que el preu per persona i dia dels viatges era massa baix a l’establir pensió completa amb vi i aigua inclosa en els 22,10 i 22,50 euros i demanaven elevar-lo fins als 25 euros.

Notícies relacionades

En un comunicat, els hotelers espanyols mostren la seva disconformitat amb la decisió d’Hisenda i afegeixen que els serveis jurídics de l’organització estan “estan estudiant a fons” la resolució per plantejar, en el seu cas, un recurs contenciosoadministratiu. Malgrat això, afegeixen que el termini per presentar aquest recurs és de dos mesos, “i per això seran els òrgans de govern de la Confederació i les associacions afectades les que prenguin l’última decisió sobre això.”

El Govern licita de forma anual o bianual els contractes dels viatges de l’Imserso amb un pressupost que ronda els 1.200 milions i que està destinat a gestionar durant dos anys –amb opció a dos anys més– els viatges de prop d’un milió de jubilats. El programa està finançat parcialment: el 79,61% del preu el paguen els beneficiaris del programa, mentre que el 20,39% restant ho fa l’Imserso. El concurs afecta més de 350 hotels i 12.000 treballadors cada temporada.

Temes:

Turisme