organisme empresarial

Valls s'acomiada deixant una Cambra "forta i independent"

El president sortint eludeix l'autocrítica després de 17 anys en el càrrec i destaca el rol de l'entitat com a referent en el debat econòmic

zentauroepp48613675 miquel valls190613130717

zentauroepp48613675 miquel valls190613130717

2
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El president sortint de la Cambra de Comerç de BarcelonaMiquel Valls, en el càrrec des del 2002, s’ha acomiadat amb un estudi sobre l’aeroport de Barcelona i la possibilitat que aculli 90 milions de passatgers el 2030. "Hem treballat per tenir una Cambra forta i independent", ha assegurat. 

Valls, que ha fet balanç del seu mandat juntament amb el director-gerent, Xavier Carbonell, cedirà el testimoni el pròxim dilluns, quan es constituirà el nou ple amb majoria de la candidatura independentista Eines de País , amb el cofundador del Cercle Català de Negocis i de Petrolis Independents, Joan Canadell,  com a president.Joan Canadell  Ha assegurat que la transició ha sigut "ordenada i tranquil·la" i que a la Cambra li correspon una vicepresidència a la Cambra d’Espanya.

Davant les preguntes sobre la falta d’autocrítica durant el balanç de la gestió, Valls ha admès alguns errors com la participació en l’antiga Spanair, tot i que ha atribuït a altres persones el fracàs.

Ha destacat la incidència dels canvis legislatius, però l’entitat ha superat totes les dificultats, ha assegurat. Valls ha dividit el mandat en tres períodes: l’inici de la crisi; la supressió del recurs cameral permanent el 2010 i la llei de cambresel 2014 i la creació de la Cambra d’Espanya, de la qual és vicepresident. 

La Cambra, ha recordat Valls, s’ha posicionat com "la institució de referència en matèria d’infraestructures" i que ha liderat "la reclamació d’una gestió individualitzada de l’aeroport". No s’ha aconseguit, però sí "captar nous enllaços interncontinentals, ampliar el pes de la càrrega aèria", entre d’altres mesures, ha explicat. Ha recordat, a més, la creació del comitè de desenvolupament de rutes aèries (CDRA) amb Aena i l’ajuntament.

Seu al 22@

En aquest sentit ha destacat la incidència i l’aportació de la Cambra en el debat econòmic del país. També ha remarcat la consecució de l’estabilitat econòmica i financera i l’acord amb l’ajuntament per construir una nova seu d’oficines i serveis a l’àrea 22@ El nou equip cameral i el nou consistori hauran de decidir si es firma el contracte.

Notícies relacionades

Carbornell, per la seva banda, ha destacat el gabinet d’estudis de l’entitat com "una marca de fàbrica pròpia en la creació d’opinió". També ha recordat la consolidació de la propietat de la Casa Llotja en un procés que va començar el 1992 amb la seva inscripció registral per part del que llavors era president de la Cambra, Antoni Negre, i va culminar el 2010 amb un dictamen del Tribunal Constitucional que atorgava el ple reconeixement de la propietat de la Cambra sobre la Llotja en lloc d’a l’Estat.

Els últims comptes de l’entitat, a 31 de desembre passat, té un patrimoni net de 43,2 milions d’euros. Els seus ingressos van ascendir a 18,6 milions, amb la previsió d’assolir aquest any els 19,8 milions, amb un augment del 9,6%.