El cost de la vida

L'INE confirma que l'IPC s'ha moderat vuit dècimes al maig, fins al 0,8%

Atribueix el descens a la baixada dels preus de l'electricitat i dels paquets turístics

Rebut de la llum, al costat d’un comptador.

Rebut de la llum, al costat d’un comptador.

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Índex de Preus de Consum (IPC) ha pujat un 0,2% al maig en relació amb el mes anterior i ha retallat set dècimes la seva taxa interanual, fins al 0,8%, el punt més baix des de gener del 2018, segons les dades definitives publicades aquest dimecres per l’Institut Nacional d’Estadística (INE), que coincideixen amb els avançats a finals del mes passat.

Estadística ha atribuït el descens de la taxa interanual de l’IPC de maig a la baixada dels preus de l’electricitat i dels paquets turístics i al fet que els carburants i alguns aliments, com les fruites, han pujat menys aquest mes passat que al maig del 2018.

La taxa interanual de maig és la trenta-tresena taxa positiva que encadena l’IPC interanual i implica que els preus són avui un 0,8% superiors als de l’any passat. Amb les dades de maig, l’IPC interanual posa fi a tres mesos consecutius d’ascensos i torna a baixar un 1% per primera vegada des de principis del 2018.

Notícies relacionades

La inflació subjacent, que no inclou els preus dels productes energètics ni dels aliments no elaborats, ha retrocedit dues dècimes al maig, fins al 0,7%, i ara se situa una dècima per sota de l’IPC general.

El cinquè mes de l’any, l’Índex de Preus de Consum Harmonitzat (IPCA) ha situat la seva taxa anual en el 0,9%, set dècimes menys que a l’abril.

Temes:

IPC