Campanya de la renda

Hisenda torna 5.300 milions d'euros a 8,1 milions de contribuents

A falta de tres setmanes per a la conclusió de la campanya s'han presentat 14 milions de declaracions, un milió més que l'any passat, i l'import ccreix un 7%

Ambient en l’inici de la campanya de la renda en una oficina de l’Agència Tributària a Barcelona.

Ambient en l’inici de la campanya de la renda en una oficina de l’Agència Tributària a Barcelona. / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Ministeri d’Hisenda, mitjançantl’Agència Tributària, ha tornat fins ara 5.296 milions d’euros a un total de 8.158.000 contribuents en el marc de la campanya de la renda de l’exercici 2018. Això ha dit l’entitat en un comunicat aquest dimarts, a tres setmanes de finalitzar el termini perquè el ciutadà presenti la documentació pertinent.

L’Agència Tributària ha detallat que fins aquest dimarts ha rebut un total de 14,04 milions de declaracions, 1,09 milions més que l’any passat, i que l’import tornat en concepte d’Impost sobre la Renda de les Persones Físiques (IRPF) ha crescut el 7,2% respecte a la campanya anterior. 

Notícies relacionades

Hisenda també desglossa en el seu comunicat que fins ara més de 734.000 mares i pares han

rebut la devolució de l’IRPF vinculat als permisos de maternitat i paternitat disfrutats entre el 2014 i el 2017. La suma de les quantitats reintegrades de moment, que contemplen la devolució més els interessos, superen els 960 milions d’euros. La devolució mitjana rebuda és de 1.309 euros; en concret les mares han rebut de mitjana 2.066 euros i els pares 483 euros.