comicis empresarials

Comença l'ofensiva contra els resultats de la Cambra de Barcelona

Un total de 21 electors, entre ells els candidats Tusquets i Masià, requereixen explicacions a l'empresa que va gestionar el vot electrònic

undefined48355373 pla curt del futur president de la cambra de comer   joan ca190527154524

undefined48355373 pla curt del futur president de la cambra de comer joan ca190527154524 / Maria Belmez

1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Comença l’ofensiva contra els resultats en les eleccions a la Cambra de Comerç de Barcelona celebrades a començaments del mes passat i en les quals es va imposar la candidatura independentista Eines de País, promoguda perl’Assemblea Nacional Catalana  (ANC), amb 31 dels 60 vocals del ple.

Un total de 21 electors, entre els que hi ha el financer Carles Tusquets i l’advocat Ramon Masià, que encapçalaven dues candidatures, han remès un requeriment al Consell General de Cambres per exigir responsabilitats a Scytl, l’empresa responsable de la plataforma de vot electrònic feta servir en els comicis, segons fonts pròximes a un d’aquests empresaris. Segons el parer dels que impugnen, l’empresa va incomplir el contracte i es demana a través de qui la va contractar, el Consell General, que exigeixi explicacions.

En un segon pas el requeriment podria anar dirigit a la Conselleria d’Empresa, l’organisme que tutela les cambres a Catalunya, segons les mateixes fonts. L’objectiu final seria, segons les mateixes fonts, aconseguir la invalidació dels comicis.

La cadidatura de Tusquets va aconseguir tres vocalies en el ple i l’advocat Masià, una, després d’una revisió dels resultats provisionals per part de l’auditora AGTIC.

Notícies relacionades

L’auditora va concloure que dels 983 vots que es van retenir a tot Catalunya (955 a Barcelona), un total de 679 electors (que podien participar en més d’un epígraf) havien de ser “exclosos de l’escrutini final”. Aquests  vots es van emetre “des de 25 direccions d’IP” i durant el procés de comprovació, que es va fer fins i tot amb trucades als electors, es va confirmar "que s’havia delegat el vot o que no coneixien les eleccions a les cambres de comerç".

El resultat, que es va elevar a definitiu, podria haver variat la majoria, en benefici de la candidatura independentista. En tot cas, està previst que el nou ple de la Cambra es constitueixi el pròxim dilluns amb el cofundador del Cercle Català de Negocis i de Petrolis Independents, Joan Canadell, com a president.