reconeixement

Álvarez-Pallete i Belén Garijo, premi AED Directius de l'Any

El president de Telefónica i la consellera delegada de Merck Healthcare reben el guardó ex aequo

zentauroepp48591418 economia aed  lavarez pallete   faine190611221345

zentauroepp48591418 economia aed lavarez pallete faine190611221345 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts

José María Álvarez-Pallete, president de Telefónica; i Belén Garijo, consellera delegada de Merck Healthcare, han rebut a Madrid el premi AED alsDirectius de l’Any.

A la mateixa gala de la 27 edició dels guardons s’ha reconegut tambéVerónica Pascual, consellera delegada d’ASTI TechGroup, en la categoria de pimes; iLaura Urquizu, consejerada delegada de Xarxa Points, en la categoria de ‘start-ups’, inclosa aquest any per primera vegada.

En la vetllada delsPremis AED 2019 als Directius de l’Any, el president de la Fundació Bancària La Caixa i Criteria,Isidre Fainé, fundador i president d’honor d’AED, també va fer entrega del Premi Honorífic aAntonio Garrigues Walker, jurista i president d’honor del despatx d’advocats que porta el seu cognom, com a reconeixement i agraïment a la seva contribució al desenvolupament de la professió directiva.

Els premis han sigut entregats en el transcurs d’una gala celebrada a Madrid en què s’ha volgut destacar la seva activitat professional el 2018. A criteri del jurat dels premis, presidit per Isidre Fainé, tots ells encarnen en les seves empreses el model a seguir per fer d’una organització referent dels mercats internacionals.

En la categoria gran empresa, el premi va ser entregat exaequo a Álvarez-Pallete i Belén Garijo, representada per la seva filla. Álvarez-Pallete va destacar pel seu paper en la transformació de Telefónica no només en termes de negoci, sinó també en les àrees de sostenibilitat, ètica i diversitat. En termes econòmics, destaca la tornada al creixement sostingut de la companyia tecnològica espanyola, en paral·lel a la reducció del deute de forma notable des que en va assumir la presidència. 

Notícies relacionades

Belén Garijo, d’altra banda, és considerada una de les dones directives més influents d’Alemanyai de la indústria de la salut a nivell mundial. El negoci de ‘healthcare’ que dirigeix Garijo suposa gairebé la meitat del negoci d’aquesta companyia de ciència i tecnologia, amb més de 6.000 milions d’euros en vendes i 18.000 empleats.

Verónica Pascual, d’ASTI TechGroup, va rebre el premi Pime perquè la seva companyia és número u a Europa en l’àrea de robòtica de vehicles autoguiats i intel·ligents. Laura Urquizu, per la seva part, ha portat el control de falsificacions de la moda a la indústria. Automatitzar la recerca de falsificacions via ‘online’ obre nous fronts contra la pirateria, segons va destacar el jurat.

Temes:

Empreses