acord

Cellnex explotarà 220 torres de telecomunicacions de BT al Regne Unit

El pacte és per 20 anys i ascendeix a 113 milions d'euros

zentauroepp42128002 barcelona 16 02 2018 tobias mart nez  presidente de cellnex 180216103538

zentauroepp42128002 barcelona 16 02 2018 tobias mart nez presidente de cellnex 180216103538

1
Es llegeix en minuts

Cellnex ha adquirit els drets de comercialització i explotació de 220 torres de BT al Regne Unit per un període de 20 anys, després de la firma d’un acord estratègic, per uns 113 milions d’euros. El pacte inclou el compromís d’explorar oportunitats de col·laboració entre les dues companyies al Regne Unit.

D’aquesta forma, Cellnex incrementa en pràcticament un 40% els emplaçaments que gestionarà al Regne Unit, segons ha informat aquest dimecres la companyia. Així, la firma, controlada per la família Benetton assumirà els contractes de servei existents per a aquests emplaçaments i les dues companyies compartiran els ingressos addicionals que s’espera que Cellnex generi a partir de la gestió dels mateixos.

En concret, Cellnex operarà als emplaçaments per compte de BT i oferirà nous serveis de coubicació d’equips tant als operadors de veu i dades com a altres operadors de comunicacions electròniques.

El director general de Negoci Global de Cellnex, Àlex Mestre, ha manifestat que l’acord firmat marca el camí per a una futura cooperació a llarg termini entre Cellnex i BT. Les dues empreses, segons ha assenyalat, estan compromeses a explorar projectes conjunts i a cooperar en àrees que seran claus en el desplegament del 5G.

"Per a Cellnex, aquest acord és un primer pas molt significatiu al Regne Unit, després de les recents adquisicions de 10.700 emplaçaments d’Iliad i Salt, i dels sòlids resultats presentats en el primer trimestre. Aquest acord demostra el compromís i la confiança de la Companyia en el mercat britànic, en el qual esperem continuar explorant noves oportunitats al Regne Unit," ha ressaltat Mestre.

Notícies relacionades

Per la seva banda, el director de Negoci a l’engròs en BT, Alex Tempest, ha assenyalat que la firma està encantada de treballar amb Cellnex per ajudar a aportar un enfocament més flexible al mercat de compartició d’emplaçaments de telecomunicacions al Regne Unit.

"BT i el seu operador mòbil EE (Everything Everywhere) han 'encès’ recentment la primera xarxa 5G al Regne Unit en sis ciutats, i en la mesura que el desplegament del 5G vagi progressant acords com aquest amb Cellnex seran una part important per portar els beneficis d’aquesta nova tecnologia a tantes parts del Regne Unit com sigui possible", ha afegit.

Temes:

Cellnex Empreses