pla antifrau 2019-2022

El Govern publicarà la llista de morosos de l'Agència Tributària de Catalunya

El pla suposarà un increment dels controls per al sector immobiliari, el joc, les subhastes, les concessions administratives, els canvis de residència ficticis i les operacions amb criptomonedes

zentauroepp48488501 economia190605162203

zentauroepp48488501 economia190605162203

1
Es llegeix en minuts

L’Agència Tributària de Catalunya ha anunciat aquest dimecres un paquet de noves mesures de lluita contra el frau fiscal, que inclourà la publicació de la llista dels principals deutors. Les noves mesures previstes suposaran un increment dels controls per al sector immobiliari, el joc, les subhastes, les concessions administratives, els canvis de residència ficticis i les operacions amb criptomonedes.

Una de les mesures que pot causar més enrenou serà la publicació de la llista dels morosos tributaris que tinguin deutes pendents o una sanció tributària superior al milió d’euros el 31 de desembre de cada any. No s’inclouran els deutes que estiguin ajornats o suspesos. Segons el Govern, "l’objectiu d’aquesta mesura és promoure la consciència cívica i fomentar el compliment voluntari de les obligacions fiscals, a través de la publicitat activa de les conductes tributàries socialment més reprovables des d’un punt de vista quantitatiu". 

Notícies relacionades

El Govern calcula que la bretxa fiscal, o el que deixa d’ingressar per tributs per falta de controls adequats, va ascendir a gairebé 800 milions d’euros, cosa que significa una quarta part de la recaptació potencial. En els últims quatre anys, el pla de prevenció de l’Agència Tributària va servir per aflorar 740,54 milions d’euros, segons fonts del Govern. 

En el marc del pla 2019-2022 de persecució de l’impagament d’impostos, el vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, ha presentat aquest dimecres al Parlament un conjunt de 75 mesures, 29 de les quals són completament noves, per elevar la recaptació tributària. Entre aquestes mesures s’inclou la creació d’un portal de subhastes electrònic dependent de l’Agència Tributària, que servirà per a la venda de béns embargats, com a última fase del procediment de recaptació executiva.  Per fer front a l’increment de la inspecció, s’ha incrementat la plantilla fins als 725 treballadors, un 225% més que el 2015.