Cercle d'Economia

Foment demana al Govern que abandoni les mesures unilaterals

Sánchez Llibre considera que una declaració formal de l'Executiu català facilitaria la tornada de seus socials

48413811 601

48413811 601

1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Foment considera que una declaració formal de la Generalitat en què es comprometés a evitar mesures contra l’ordenament jurídic facilitaria la tornada de moltes de les seus socials que van abandonar Catalunya amb el referèndum de l’1-O.

El president de Foment, Josep Sánchez Llibre, així ho ha manifestat durant un debat en el marc de la 35a Reunió delCercle d’Economia a Sitges. Després d’aplaudir el compromís del vicepresident Pere AragonèsPere Aragonès, que s’ha imposat la recuperació de seus com una via per recobrar prestigi, Sánchez Llibre ha explicat que una declaració “formal i inequívoca” del president de la Generalitat en aquest sentit permetria moltes tornades. Segons el seu parer, aquesta mesura s’hauria de dur a terme a tot estirar l’any que ve.

Notícies relacionades

En la mateixa línia, el fundador de Meridia Capital i possible nou president del Cercle d’Economia a partir del 24 de juliol, Javier Faus, ha assegurat que la pèrdua de seus socials ha fet “molt mal”, malgrat que l’efecte inicial és merament tècnic.

Respecte a la pèrdua de pes econòmic de Catalunya, Faus ha afirmat que un dels motius és la falta de dimensió de les empreses. Al seu torn ha considerat “un error” enfrontar les pimes i autònoms amb les empreses grans. “A Catalunya no sobra ningú”, ha sentenciat.