Troba el teu habitatge a barcelona

compravenda

Emperador Properties compra la seu de Telefónica a Barcelona

L'operadora mantindrà 12 plantes de l'edifici mentre que la resta es llogaran

zentauroepp27150373 telefonica forum diagonal190530194828

zentauroepp27150373 telefonica forum diagonal190530194828 / Joan Puig

1
Es llegeix en minuts
Max Jiménez Botías

Emperador Properties, divisió immobiliària de Grup Emperador, propietat del’empresari filipí Andrew Tan, ha adquirit la Torre Diagonal 00 de Barcelona, edifici on s’ubica la seu de Telefónica a Catalunya. L’immoble, de 23 plantes i amb una superfície de 26.577 metres quadrats, està situat al districte 22@, lloc escollit per nombroses companyies tecnològiques internacionals per a les seves seus a Espanya. Se’n desconeix el preu de l’operació, tot i que el metre quadrat d’aquesta zona se supera els 3.000 euros. El Consorci de la Zona Franca de Barcelona va vendre l’edifici el 2014 a Telefonia per 129,4 milions.

Després d’aquesta operació, que ha comptat amb l’assessorament immobiliari de Jones Lang LaSalle (JLL), l’edifici continuarà acollint la seu de Telefónica. En concret, la companyia de telecomunicacions ocuparà 12 plantes, entre les quals s’inclouen les seves àrees d’innovació i emprenedoria, com Alpha, I+D, Wayra i el Corporate Innovation Center (CIC), amb un total de 15.203 metres. La superfície restant serà destinada pel nou propietari a lloguer d’oficines.

Operacions anteriors

Notícies relacionades

Aquesta no és la primera vegada que Emperador Properties inverteix en el mercat espanyol. Ja ho va fer ambl’adquisició del 49% del projecte immobiliari Caleido (2017) i, prèviament, va comprar Torrespacio al Grup Villar Mir (2015). Ara realitza la seva primera inversió a Barcelona  i no descarta continuar buscant oportunitats d’inversió que consolidin el seu posicionament a Espanya.

Segons Jorge Domecq, Director General d’Emperador Properties: "Creiem que Barcelona és, ara mateix, una ciutat molt atractiva des del punt de vista inversor. Compta amb bones oportunitats de creixement en els pròxims anys per a grups internacionals que desitgin ubicar la seva seu al sud d’Europa. El clima i l’estil de vida ajuden aquest posicionament".